Londra. Manifestație pentru susținerea jurnaliștilor încarcerați pentru o anchetă

Zeci de persoane protestează pentru susținerea celor doi jurnaliști Reuters, încarcerați în urma unei anchete.

Zeci de manifestanţi s-au strâns joi în faţa ambasadei Myanmarului la Londra pentru a-şi exprima sprijinul pentru jurnaliştii agenţiei de presă Reuters încarceraţi în ţara asiatică în urma anchetei lor asupra masacrului comis împotriva comunităţii Rohingya, transmite AFP.

Manifestaţia a fost organizată la apelul Observatorului Internaţional al Drepturilor Omului (IOHR) şi a mişcării engleze pentru libertatea de exprimare PEN. Aceasta din urmă a predat ambasadei Myanmarului o scrisoare adresată liderei birmane Aung San Suu Kyi, în care cere graţierea celor doi jurnalişti închişi.

Acuzaţi de atingere adusă secretului de stat

Printre participanţii la această demonstraţie s-a aflat şi Mohamed Fahmy, fost jurnalist la canalul de televiziune Al-Jazeera, închis în Egipt în 2013 pentru 'difuzarea de informaţii false' şi acuzat de sprijin oferit organizaţiei Frăţia Musulmană.

Acuzaţi de atingere adusă secretului de stat, jurnaliştii Wa Lone (32 de ani) şi Kyaw Soe Oo (28 de ani) au fost condamnaţi, pe 3 septembrie, la şapte ani de închisoare în Myanmar. Aflaţi în detenţie din decembrie 2017, ei anchetau reprimarea membrilor comunităţii Rohingya de către armata birmană.

Cei doi jurnalişti se află în închisoare în acest moment şi se agaţă de orice speranţă. Singura modalitate ca ei să iasă din închisoare este de a face presiuni, la nivel internaţional, asupra guvernelor care nu respectă drepturile omului şi libertatea presei, a spus Mohamed Fahmy.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel