Londra impune noi sancțiuni Moscovei și închide accesul băncilor rusești la sistemul său financiar

Londra impune noi sancțiuni Moscovei și închide accesul băncilor rusești la sistemul său financiar / Foto: Pixabay, de Dean Moriarty
Londra impune noi sancțiuni Moscovei și închide accesul băncilor rusești la sistemul său financiar / Foto: Pixabay, de Dean Moriarty

Londra anunță că impune noi sancțiuni Moscovei și închide accesul băncilor rusești la sistemul său financiar.

VTB și alte companii rusești sunt incluse pe lista de sancțiuni din Regatul Unit, a declarat premierul Boris Johnson, vorbind joi în Parlament, scrie Interfax.

”Astăzi, împreună cu SUA, introducem o înghețare completă a activelor VTB”, a spus el.

În plus, băncile rusești vor fi complet private de acces la sistemul financiar britanic și nu vor putea efectua plăți în lire sterline sau tranzacții prin Marea Britanie. Johnson a mai spus că va limita cantitatea de depozite ale cetățenilor ruși în băncile din Marea Britanie. El nu a precizat care ar fi acele restricții.

Companiile aflate sub sancțiuni


Alături de VTB, pe lista actualizată de sancțiuni a guvernului britanic au mai apărut și Rostec, UAC, USC și Uralvagonzavod.

În plus, Johnson a anunțat sancțiuni împotriva companiei aeriene ruse Aeroflot. ”De asemenea, introducem o interdicție asupra Aeroflot în Marea Britanie”, a spus premierul.

De asemenea, prim-ministrul nu a exclus ca pe viitor să se poată lua în considerare posibilitatea deconectării Rusiei de la sistemul SWIFT, însă a recunoscut că acest lucru este posibil doar cu acordul tuturor partenerilor Londrei.

"În ceea ce privește SWIFT, nimic nu este exclus. Cu toate acestea, aici este vital să acționăm împreună (cu aliați și parteneri - IF)", a spus el, vorbind în parlament. Anterior, presa britanică a raportat că Johnson a susținut o astfel de mișcare împotriva Federației Ruse.

Șeful guvernului a mai spus că exporturile din Marea Britanie în Rusia de bunuri cu dublă utilizare, inclusiv cele tehnologice, vor fi oprite.

„Vom pregăti un nou proiect de lege care să interzică exportul tuturor bunurilor cu dublă utilizare în Rusia, inclusiv o serie de echipamente tehnologice de ultimă generație și importante în sectoare precum electronica, telecomunicațiile și aerospațiale”, a spus Johnson în timpul unui discurs în Parlament.  El a precizat că proiectul de lege va fi gata săptămâna viitoare.

Experți ruși: Răspunsul la sancțiunile împotriva Federației Ruse va fi în sfera militaro-politică

”Sancțiuni pentru pace în Donbas: la ce să ne așteptăm pentru Rusia”. Acesta este subiectul următorului seminar susținut de IMEMO împreună cu Consiliul pentru Afaceri Internaționale din Rusia (RIAC) și revista ”Mirovaya economica i mezhdunarodnye otnosheniya”.

”Deja din titlul subiectului reiese clar că participanții săi intenționau să discute ce sancțiuni ar impune SUA și aliații săi Rusiei din cauza recunoașterii independenței celor două republici și pentru operațiunea militară. Dar, în același timp, firește, au apărut întrebări despre ce poate face Rusia ca răspuns la ele? Ce sancțiuni putem anunța care ar fi dureroase și pentru partea opusă? Participanții la seminar au ajuns la concluzia că principalul răspuns rusesc nu va fi economic, deoarece poate fi contraproductiv, iar răspunsul poate fi în sfera militaro-politică.”, relatează Interfax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel