Londra, apel către Iran pentru revenirea 'cât mai curând posibil' a lui Nazanin Zaghari-Ratcliffe în UK

Londra, apel către Iran pentru revenirea 'cât mai curând posibil' a lui Nazanin Zaghari-Ratcliffe în UK
Londra, apel către Iran pentru revenirea 'cât mai curând posibil' a lui Nazanin Zaghari-Ratcliffe în UK

Ministrul britanic de externe Dominic Raab a cerut revenirea 'cât mai curând posibil' în Regatul Unit a iraniano-britanicei Nazanin Zaghari-Ratcliffe, care tocmai a terminat să execute o pedeapsă de cinci ani de închisoare în Iran, dar a fost convocată din nou duminica viitoare de justiţia iraniană, relatează AFP şi Reuters.

Deputata britanică din circumscripţia sa Tulip Siddiq, aflată în contact cu familia acesteia, a indicat duminică într-un tweet că brăţara electronică i-a fost retrasă, adăugând totuşi că iraniano-britanica a fost 'convocată încă o dată în faţa tribunalului' duminica viitoare, dezamăgindu-i rudele care aşteptau să o vadă întorcându-se în Regatul Unit.

Dominic Raab a 'salutat' într-un tweet retragerea brăţării, adăugând totuşi că 'tratamentul pe care Iranul continuă să-l aplice este intolerabil'. Dna Zaghari-Ratckliffe 'trebuie să fie autorizată să revină în Regatul Unit cât mai curând posibil pentru a-şi regăsi familia', a spus el. Nazanin Zaghari-Ratcliffe fusese arestată împreună cu fiica sa în aprilie 2016 în Iran, unde tocmai făcuse o vizită familiei sale, iar apoi condamnată la cinci ani de închisoare, termen încheiat duminică.

Acuzată că ar fi căutat să răstoarne regimul de la Teheran, ceea ce ea contestă, această angajată a Fundaţiei Thomson Reuters - aripa filantropică a agenţiei de presă canadiano-britanică cu acelaşi nume - a stat mai mulţi ani în închisoarea Evin din Teheran.

Ea obţinuse în primăvară o permisie de ieşire temporară cu brăţară electronică din cauza pandemiei de COVID-19, fiind consemnată la reşedinţa părinţilor săi. Nazanin Zaghari-Ratcliffe face obiectul unei a doua proceduri judiciare în Iran, fiind acuzată de difuzarea de propagandă împotriva regimului, dar procesul său a fost amânat la începutul lunii noiembrie 2020 fără ca o nouă dată să-i fi fost comunicată până de curând.

'Audierea clientei mele în al doilea dosar, în care este acuzată de propagandă împotriva regimului, a fost stabilită pentru 14 martie', a indicat pentru agenţia de presă iraniană Isna avocatul său Hojjat Kermani, confirmând că prima sa pedeapsă 's-a terminat astăzi' şi că 'brăţara electronică i-a fost retrasă', notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel