Loialitate: Cum l-a scăpat Năstase pe Brădișteanu de pușcărie

Medicul Șerban Brădișteanu a fost achitat, marți, deși procurorii cereau pedeapsă cu executare pentru cele șapte zile în care fostul premier Adrian Năstase a fost internat. A fost acuzat de favorizarea lui Năstase. Prin ținerea în spital a fostului premier, care avusese o tentativă de sinucidere, ar fi tergiversat executarea deciziei de arestare în dosarul "Trofeul Calității". 

Monica Macovei a cerut arestarea medicului Șerban Brădișteanu. Daniel Morar a început urmărirea penală. În tot acest timp, fostul premier Adrian Năstase s-a judecat mai multe luni pentru a-i fi recunoscute zile de pușcărie perioada internării în spital. Și a câștigat.

Părerea de ansamblu a fost că Năstase voia să iasă mai repede din închisoare. Cu șapte zile! Miza eliberării cu o săptămână mai devreme în condițiile unei condamnări la doi ani de închisoare cu executare. O luptă de luni de zile pentru șapte zile de libertate poate părea absurdă. Însă, a fost o adevărată dovadă de loialitate față de mediul Șerban Brădișteanu. Spitalizarea a fost considerată perioadă de arest prin decizia unei instanțe judecătorești. În acest condiții, acuzația adusă medicului Brădișteanu nu se mai susținea, pentru că odată ce spitalizarea a fost considerată arest, Brădișteanu nu putea să fi contribuit la împiedicarea arestării.

Decizia în cazul medicului Brădișteanu nu este definitivă, poate fi atacată de procurori în instanță, încă șansele de condamnare cu executare sunt minime, în condițiile în care aceasta a fost solicitarea procurorilor încă de la început, iar instanța a decis achitarea medicului Brădișteanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel