Locuri de muncă pentru români în străinătate. Joburile plătite cu 15.000 de euro pe lună

 Locuri de muncă pentru români în străinătate. Joburile plătite cu 15.000 de euro pe lună  / Foto: Pixabay
Locuri de muncă pentru români în străinătate. Joburile plătite cu 15.000 de euro pe lună / Foto: Pixabay

Vezi în articol ce joburi pentru români în străinătate sunt plătite cu 15.000 de euro pe lună.

Românii care aleg să muncească în străinătate au parte de salarii mult mai mari decât în România, așa că nu este de mirare de ce mulți aleg să plece, mai ales medicii. Un expert în stomatologie, spre exemplu, poate primi în Franța între 10 și 15 mii de euro. Și ofertele greu de refuzat nu sunt doar pentru medici, asistenți sau infirmieri, relatează Realitatea Plus.

Oferte de locuri de muncă pentru români în străinătate sunt din ce în ce mai multe, iar printre cei mai căutați sunt sudorii, șoferii de camion și instalatorii. Salariile pentru aceștia variază între 2.000-2.500 de euro pe lună. În anumite țări, românii cu astfel de meserii pot câștiga chiar și peste 2.500 pe lună. La mare căutare sunt și asistenții medicali sau îngrijitorii, iar salariile pornesc de la 2500 euro pe lună.

Români păcăliți cu locuri de muncă în străinătate și salarii mari

Mai mulți români au fost păcăliți să plătească, în schimbul unor locuri de muncă în străinătate. Șapte percheziții au avut în luna iunie, în județele Arad și Hunedoara, pentru prinderea celor care puneau anunțurile false.

În urma celor șapte percheziții din județele Arad și Hunedoara, polițiștii au ridicat 3 laptopuri, 16 telefoane mobile și 3 dispozitive de stocare a datelor.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada 2013 - 2015, membrii grupării au racolat mai multe persoane pentru a obține bani, prin postarea de anunțuri fictive de angajare în străinătate, pe diferite site-uri. Anunțurile vizau persoanele care doreau obținerea unui loc de muncă în străinătate.

Pentru a fi și mai atrăgătoare, anunțurile făceau referire și la viitorul salariu pe care l-ar fi putut câștiga persoana interesată de un loc de muncă. Anunțurile descriau un salariu net între 1.350 și 1.470 de lire și ofereau detalii cu privire la plecare și la transport. De asemenea, în anunț se cerea o taxă între 110 și 500 lei pentru traducerea și legalizarea contractului în limba română.

VEZI ȘI: Ministrul Vîlceanu nu știe cât este salariul minim în România: Nu are cum să fie 1.300 lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel