Locuri de muncă pentru români în Europa. Lucrătorii în construcții și șoferii pe TIR, cei mai căutaţi

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Tot mai mulţi români îşi caută locuri de muncă în străinătate, atraşi de salariile considerabil mai mari decât în România.

Germania, Olanda, Franța, Marea Britanie și Norvegia sunt țările care oferă cele mai multe locuri de muncă pentru români, potrivit datelor uneia dintre cele mai mari platforme de recrutare de la noi. Se caută lucrători în construcții și șoferi de TIR, arată datele uneia dintre cele mai mari platforme de recrutare din România. De asemenea, la mare căutare sunt și cadrele medicale. Se fac angajări în țări din nordul Europei, precum Norvegia și Suedia, potrivit Eures.

Cele mai multe oferte de locuri de muncă pentru români sunt în Germania, Olanda, Franța, Marea Britanie și Norvegia. Șoferii de TIR și lucrătorii în construcții sunt cei mai căutați la ora actuală. Un șofer de TIR poate câștiga lejer chiar și 3.000 de euro, iar un IT-ist cu cinci ani experiență primește oferte de la 4.000 de euro în sus pentru un job în afara țării.

Se caută șoferi de autobuz în Europa. Salariul ajunge la 40.000 de euro pe an

Posturile de șoferi sunt unele dintre cele mai solicitate din Uniunea European. EURES, rețeaua care colaborează cu Serviciul Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE), a făcut public un anunț pentru șoferi de autobuz, în Norvegia, pentru compania Connect Bus. Compania caută să angajeze șoferi de autobuz pentru sediul său din Stavanger, Norvegia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel