Locuri de muncă în Germania. Ce oportunități au studenții

Nicolae Ionescu / 08 feb 2019 / 11:54 Salveaza PDF Comentarii

Locuri de muncă în Germania. ANOFM a prezentat oferte pentru tineri.

Locuri de muncă în Germania.Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă facilitează, prin reţeaua EURES, obţinerea de contracte de muncă în Germania de către studenţii români pentru perioada vacanţei de vară.

Locuri de muncă în Germania.Oferta primită de la angajatorii germani, prin intermediul Agenţiei Federale pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Koln, vizează perioada vacanţei de vară (două luni), fiind disponibile 30 de posturi în domeniul hotelier - gastronomic, în gastronomia de sistem (fast-food), în producţia industrială şi în domeniul serviciilor.

Citește și: Mazăre, condamnare. Autoritățile, măsuri pentru arestarea lui

Cine se poate înscrie

 

Locuri de muncă în Germania.Agenţia menţionează că, pentru aceste locuri de muncă, se pot înscrie persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 - 35 de ani, care urmează cursuri de zi la o instituţie de învăţământ de stat sau particulară acreditată conform legii şi care au cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană.

Locuri de muncă în Germania.Persoanele interesate se pot adresa consilierului EURES din cadrul agenţiei judeţene în raza căreia au domiciliul sau studiază şi vor depune un dosar cu următoarele documente: copie act de identitate (cu o valabilitate de minim 6 luni); fişă de solicitare - Bewerbung - completată în două exemplare la calculator, printată faţă - verso şi semnată (formularul tipizat şi instrucţiunile de completare a acestuia se găsesc pe site-ul www.anofm.ro la secţiunea Comunicare/Anunţuri diverse); adeverinţă de la facultate în care să se specifice anul de studii şi ce tip de cursuri urmează studentul (tipizat facultate); adeverinţă de la facultate - Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat precum şi instrucţiunile de completare sunt postate pe site-ul www.anofm.ro la secţiunea Comunicare/Anunţuri diverse)); trei fotografii tip paşaport; copie permis de conducere (dacă este cazul).

Data limită pentru depunerea dosarelor este 14 februarie 2019. Informaţii suplimentare pot fi solicitate consilierilor EURES din cadrul AJOFM/AMOFM Bucureşti.

Citește și: Matteo Politi, declarații halucinante în fața procurorilor


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25