Locuri de evitat. Țara unde decapitările se fac pe bandă rulantă

Abdullah-Bin-Abdul-Aziz-Al-Saud-Saudi-Arabia
Abdullah-Bin-Abdul-Aziz-Al-Saud-Saudi-Arabia

Peste o sută de oameni au fost executați anul trecut în acest colț de lume.

Arabia Saudită a executat 48 de persoane în primele patru luni ale acestui an, jumătate dintre ele în cazuri de trafic de droguri, a indicat Human Rights Watch (HRW) într-un raport, prealuat de AFP și citat de Agerpres. HRW îndemnă regatul saudit să-şi îmbunătăţească sistemul judiciar, ”cunoscut pentru actele contrare justiţiei”. 
În această țară se înregistrează cea mai ridicată rată a execuţiilor pe plan internaţional. Sistemul se ghidează după o versiune strictă a sharia, legea islamică, şi aplică pedeapsa capitală în cazurile de terorism, crimă, viol, jaf armat şi trafic de droguri. 

[citeste si]

E loc de mai bine

În 2017, aproximativ 150 de persoane au fost executate în regatul saudit, care recurge la decapitări cu sabia. ”Este deja teribil faptul că Arabia Saudită execută atât de mulţi oameni, dar mulţi dintre ei nu au săvârşit crime violente'” declară Sarah Leah Whitson, responsabilă pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord în cadrul HRW.

Într-un interviu acordat revistei Time, în această lună, prinţul moştenitor Mohammad bin Salman a sugerat că ţara sa ar putea înlocui pedeapsa cu moartea prin închisoarea pe viaţă în anumite cazuri, cu excepţia celor de omor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel