Locuitorii unui cartier din București, terorizați de mistreți

Locuitorii unui cariter rezidențial din zona Băneasa sunt înspăimântați de mistreții care și-au făcut un obicei din a se aventura tot mai des în zona populată de oameni. Ministrul Mediului a anunțat că se vor lua măsuri pentru protejarea cetățenilor din acea zonă și susține că motivul apariției animalelor în zona rezidențială este startul sezonului de vânătoare.

Locatarii blocurilor din cartierul Greenfield de lângă pădurea Băneasa se tem să mai iasă din case de frica mistreţilor. Chiar dacă până acum nu a avut loc niciun incident, mai multe persoane au raportat faptul că mistreţii le-au ieşit în cale, în special seara, când se întorceau de la serviciu. Oamenii se tem pentru siguranţa lor şi a copiilor lor, pe care nu-i mai lasă să se joace în aer liber.

În cartierul Greenfield locuiesc şi multe familii cu copii, iar părinţii se tem acum să-i mai să-i scoată la plimbare pe cei mici sau să-i lase să se joace pe stradă. Panica cea mai mare a apărut după ce animalele au început să-şi facă apariţia şi ziua în amiaza mare. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, la România TV, că a trimis mai multe echipe de la Inspectoratul Teritorial Silvic şi de Vânătoare Bucureşti, precum şi o echipă de la Garda de Mediu, pentru a verifica situaţia, cu toate că nimeni nu a depus o sesizare oficială în acest sens.

„Din informaţiile pe care le deţin, este perioadă de vânătoare la mistreţi şi este posibil ca din acest motiv animalele să se fi deplasat foarte aproape de zona rezidenţială. Acolo avem un fond de vânătoare privat şi se vor lua măsuri pentru protejarea cetăţenilor din acea zonă. Nu cred că este vorba despre o creştere peste limită a numărului de mistreţi, ci despre un fenomen  normal în perioada de vânătoare. De obicei animalele caută hrană, dar este posibil să fie vorba şi de o intrare în habitatul animalelor prin extinderea acestor zone rezidenţiale”, a afirmat Rovana Plumb, adăugând că vânătoarea de mistreţi nu este restricţionată, acest animal nefiind protejat prin lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel