Locuitorii din zonele afectate de cutremurele din sudul Filipine, sfătuiţi să nu se întoarcă încă la casele lor

Locuitorii din zonele afectate de o serie de cutremure puternice care au lovit în ultimele zile sudul Filipine au fost sfătuiţi vineri să nu se întoarcă la casele lor, în condiţiile în care alte cutremure este posibil să se producă zilele următoare, informează vineri DPA, scrie Agerpres. 

Recomandarea survine în contextul în cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 403 au fost rănite în cele două cutremure care au lovit regiunea sudică Mindanao la 29 octombrie şi, respectiv, 31 octombrie, forţând peste 30.000 de rezidenţi să îşi părăsească locuinţele, a indicat biroul responsabil cu gestionarea dezastrelor.

Sute de replici au lovit zonele afectate de atunci, avariind peste 3.200 de case, şcoli, unităţi sanitare şi comerciale, a adăugat biroul. Mai multe clădiri s-au prăbuşit în urma celor două cutremure.

"Oamenii nu au voie să se întoarcă în clădiri", a declarat Mark Timbal, purtător de cuvânt al biroului citat. "Ceea ce încercăm să evităm în momentul de faţă este situaţia în care există oameni în interiorul unei clădiri, apare un alt cutremur, iar clădirea se prăbuşeşte", a explicat.

Cutremurul din 29 octombrie a avut magnitudinea 6,6, iar cel din 31 octombrie 6,5, a informat Institutul filipinez de vulcanologie şi seismologie (Phivolcs).

La 16 octombrie, un alt cutremur, cu magnitudinea 6,3, a lovit aceeaşi zonă, soldându-se cu moartea a şapte persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel