Locuitorii din Ploieşti vor plăti un preţ mai mic la energia termică de la 1 decembrie

Consiliul Local (CL) Ploieşti a votat, joi, un proiect de hotărâre prin care a majorat subvenţia la energia termică, astfel că preţul facturat către populaţie va fi mai mic începând cu data de 1 decembrie.

Consilierii au aprobat, în urma unor dezbateri prelungite, proiectul care prevede ca de la 1 decembrie preţul local al energiei termice facturate populaţiei în Ploieşti să scadă de la 186,97 lei/Gcal fără TVA la 161,29 lei/Gcal, fără TVA.

Consilierii au făcut mai multe amendamente, astfel că în final s-a stabilit că nu vor beneficia de această subvenţie persoanele care nu sunt cetăţeni ai Ploieştiului, deşi deţin în proprietate imobile pe raza oraşului. De asemenea, nu se acordă această subvenţie pentru suprafeţele declarate nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, iar dacă o persoană deţine pe raza Ploieştiului mai multe imobile în proprietate exclusivă, atunci subvenţia se acordă o singură dată, pentru imobilul în care îşi are domiciliul sau reşedinţa.

Potrivit hotărârii aprobată joi, de la 1 decembrie subvenţia pentru cei care folosesc ca sursă de încălzire gaze, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri se majorează cu 15%, în ceea ce priveşte sumele suportate de la bugetul local. 'Propunerea de proiect de hotărâre privind aprobarea ajustării preţului local al energiei termice facturate populaţiei în municipiul Ploieşti face referinţă strict la tariful actual prin modificarea cotei şi modului de alocare a subvenţiei, fără a lua în calcul solicitarea operatorului de ajustare a tarifului conform prevederilor contractuale.

Prin hotărârea Consiliului Local nr.376/30.10.2015 s-a aprobat suma de 1.000.000 lei pentru susţinerea programului de încălzire a populaţiei în sezonul rece cu energie termică, începând cu data de 1.12.2015. (...) precizăm că acoperirea din bugetul local a diferenţei de preţ local al energiei termice de la 186,97 lei/Gcal fără TVA la 161,29 lei/Gcal fără TVA pentru perioada decembrie 2015 - martie 2016 reprezintă un efort bugetar ce se reflectă în bugetul anului 2016', se arată în raportul de specialitate ataşat proiectului.

Conform hotărârii 177/2013 a Consiliului Local Ploieşti, preţul energiei termice livrată de operatorul Dalkia Termo Prahova este de 222,10 lei/Gcal fără TVA, iar diferenţa până la noul preţ de 161,29 lei/Gcal, fără TVA va fi suportată de municipalitate sub forma unor subvenţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel