EXCLUSIV  Locuințe pentru tineri în Sectorul 5. City manager: Peste 300 de apartamente cu chirie subvenționată de stat. Vor fi eficiente energetic / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Rareș Hopincă, city manager-ul Sectorului 5, a vorbit despre locuințele care se vor construi în acest sector al Capitalei.

Invitat la Interviurile DC News, Rareș Hopincă, city manager-ul Sectorului 5, a vorbit despre locuințele pentru tineri care se vor construi în acest sector și care vor fi eficiente din punct de vedere energetic:

„Avem depuse două proiecte pentru construirea de locuințe tip nZEB, adică eficiente din punct de vedere energetic, locuințe pentru tineri și locuințe de necesitate. Sunt peste 300 de apartamente care vor fi construite tot prin PNRR, prin 2 cereri de finanțare. Finanțarea totală este de peste 24 de milioane de euro. Ele vor fi oferite conform legii. Ele sunt locuințe care nu vor fi date în proprietate, ci vor fi date cu o chirie subvenționată de stat pentru tinerii specialiști care îndeplinesc un anumit barem stabilit e lege. Noi le construim, după aceea vom anunța când se vor întocmi dosarele pentru ocuparea acestor locuințe. Vorbim de tineri profesori, medici, cadre militare, tineri specialiști“, a spus Rareș Hopincă.

„În ce sens vor fi eficiente energetic?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Conceptul de clădire near ZERO ENERGY BUILDING (nZEB) înseamnă că au o izolație superioară, folosesc pompe de căldură și sisteme de încălzire regenerabilă, folosesc panouri solare, astfel încât consumul energetic să fie cât mai aproape de zero“, a spus Rareș Hopincă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel