Lockdown de noapte, reinstituit în Olanda în ultima clipă. Critici: Interesele statului au contat mai mult decât adevărul

Sursa Pixabay
Sursa Pixabay

O curte de Apel din Olanda a reinstituit interdicția de circulație cu doar câteva momente înainte de a intra în vigoare.

O Curte de Apel din Olanda a dat o decizie prin care a reinstituit interdicția de a ieși din casă seara, după ora 9, transmite RT. Decizia a venit cu doar câteva minute înainte de a intra în vigoare, anulând o hotărâre pronunțată cu doar câteva ore mai devreme, care obliga Guvernul să ridice măsura „ilegală”.

Un complet de trei judecători a emis marți o hotărâre judecătorească de urgență, în urma unei cereri emise de Guvernul olandez. Vineri este programată o audiere pentru a dezbate legalitatea măsurii.

Curtea a argumentat că prin decizia luată au vrut să evite „efectul de yo-yo”, referindu-se la confuzia publică care ar putea fi creată în cazul în care interdicția ar fi ridicată, iar cetățenii nu ar ști exact dacă au voie să iasă sau nu afară după ora 9.

„În acest caz, interesele statului au contat mai mult decât adevărul din spatele virusului”, au comentat pe marginea subiectului reprezentanții unei organizații, Viruswaarheid, cei care au pus inițial problema legalității interdicției de circulație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel