Locatarii blocurilor evacuate în Timișoara se pot întoarce acasă

Autospecială SMURD. FOTO: IGSU
Autospecială SMURD. FOTO: IGSU

Locatarii celor două blocuri evacuate în Timișoara, după deratizări, se pot întoarce acasă.

Locatarii celor două blocuri evacuate în Timișoara, după deratizări, se pot întoarce acasă, anunță reprezentanții ISU Timiș, după ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș. Nici echipa MApN chemată în ajutor nu a găsit substanțelor toxice, scrie Mediafax. 

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, care a avut loc joi, s-a decis revenirea locatarilor în imobilele din Timișoara, str. Vaida Voievod, nr. 1, respectiv str. Miorița nr. 4.

De asemenea, pentru imobilul privat de pe str. Miorița, nr. 8, înainte de revenirea locatarilor, se va face obligatoriu o igienizare prin grija administratorului, cu un operator economic de profil.

„În urma verificărilor efectuate astăzi de către echipa din cadrul M.Ap.N. împreună cu echipajele CBRN ISU, s-a confirmat încă odată că nu se înregistrează prezența substanțelor toxice în spațiile verificate", arată ISU Timiș.

Mai sunt internate 34 de persoane

În acest moment, mai sunt internate 34 de persoane, dintre care 25 copii la Spitalul „Louis Țurcanu", 8 adulți la Spitalul Județean și un adult la Spitalul Municipal.

Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie. Procurorii au stabilit că suspectul este reprezentant al unei societăți care a făcut deratizarea, care a folosit un insecticid denumit „Delicia - GASTOXIN", ce are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare. Patronul societății a fost reținut pentru vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

Patronul firmei care a făcut deratizările în cele două blocuri de locuințe evacuate în Timișoara a fost arestat pentru 30 de zile.

După ce locatarilor unuia dintre blocurile evacuate în Timișoara li s-a permis să se întoarcă acasă, autoritățile au decis să îi evacueze din nou, chiar dacă nu s-a identificat depășirea indicatorilor de substanțe toxice. Inițial, reprezentanții ISU Timiș anunțau, miercuri, că locatarii celui de-al doilea bloc evacuat în Timișoara pot reveni acasă. La câteva ore, aceiași reprezentanți ai ISU Timiș au informat că autoritățile au decis să evacueze din nou blocul, „ca măsură preventivă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel