Localitățile italiene în care primiți 27.000 de dolari pentru a vă muta acolo

FOTO: facebook.com/comunesangiovanniingaldo
FOTO: facebook.com/comunesangiovanniingaldo

O întragă regiune din Italia cu mai multe localități ar putea fi locul ideal în care să vă mutați. Autoritățile vă plătesc 27.000 de euro pentru a face acest pas. 

Când satele italiene au început să vândă case cu 1 dolar, părea prea bine să fie adevărat. Dar cea mai recentă ofertă din Italia este suficientă pentru ca această tranzacție să arate ca o înțelegere, scriu jurnaliștii de la CNN.

Regiunea Molise, o zonă sălbatică, frumoasă, dar cu vedere, care se află la est de Roma, a anunțat că va plăti oamenilor mai mult de 27.000 de dolari pentru a se stabili într-unul din cele 106 sate subpopulate, în efortul de a împiedica să moară comunitățile lor.

Oricine va lua oferta va primi 700 de euro pe lună (aproximativ 770 USD) timp de până la trei ani pentru a-i ajuta să se stabilească într-o zonă cunoscută pentru pășunile sale verzi, plantațiile de măslini și munții de zăpadă.

Care este condiția pentru a vă muta în această regiune?

Există o condiție însă, doritorii vor trebui, de asemenea, să se angajeze sau să înceapă o afacere mică, pentru a contribui la economia locală.

"Vreau ca regiunea mea să sufere o renaștere și să evite satele sale autentice să se transforme în orașe fantomă", spune pentru CNN Antonio Tedeschi, consilier regional care a venit cu ideea.

Tinerii și cuplurile cu copii sunt încurajați în mod special să se aplice la schema care va fi lansată oficial pe 16 septembrie.

Mii de oameni au părăsit Molise în ultimii ani. Statisticile oficiale spun că numărul persoanelor care locuiesc acolo a scăzut cu aproape 9.000 din 2014, împingând populația regiunii la doar 305.000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel