Localitatea fără primar și viceprimar. Situație unică

Primăria comunei Beidaud a rămas fără conducere, după ce primarul Constantin Camburi a demisionat din funcţie, iar viceprimarul comunei, Dumitru Popescu, a fost exclus din PNL şi şi-a pierdut astfel calitatea de ales local. 

'În cazul celor doi consilieri de la Beidaud, decizia de excludere din partid a fost aprobată de Curtea de arbitraj a partidului şi nu înţeleg de ce în momentul de faţă nu se ia act de documentul pe care l-am transmis Primăriei comunei spre aducere la cunoştinţă şi organizare a unei şedinţe pentru alegerea unui nou viceprimar din rândul consilierilor locali', a declarat preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, deputatul Vasile Gudu. 

La rândul lui, prefectul judeţului, Alexandru Iordan, a declarat că legea 215/2001 privind administraţia publică locală nu prevede un termen limită pentru alegerea unui viceprimar. 

'Până la stabilirea viceprimarului, un consilier local a fost desemnat să aibă specimen de semnătură, astfel încât să poată fi date salariile angajaţilor măcar', a afirmat prefectul Iordan. 

O situaţie juridică deosebită este înregistrată şi în comuna Hamcearca, unde viceprimarul comunei a fost de asemenea exclus din PNL, iar consilierii locali şi-au ales un nou viceprimar, însă fără a avea cvorumul necesar. În acest context, Prefectura judeţului Tulcea a comunicat Consiliului local al comunei Hamcearca faptul că trebuie să reia şedinţa pentru revocarea hotărârilor, însă reuniunea nu s-a mai desfăşurat. 

'Am speranţa că se va găsi o soluţie pentru problemele din comuna Hamcearca', a menţionat deputatul liberal Vasile Gudu, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel