Localitatea din România unde se știe deja primarul și consilierii

Într-o localitate din județul Hunedoara se cunoaște deja cine este viitorul primar, dar și consilierii locali. 

Cu un singur candidat la funcția de primar și doar cu o listă de consilieri locali depusă de PNL, comuna hunedoreană Bătrâna își cunoaște deja aleșii locali pentru următorii patru ani, după ce la urne se prezentaseră deja, duminică după-amiază, mai mult de jumătate dintre cei 108 locuitori cu drept de vot.

Primarul Radu Herciu (PNL) conduce mica așezare din Munții Poiana Ruscă din anul 2000. Mai înainte a fost cel care i-a învățat carte pe copiii din cele patru sate ce formează comuna Bătrâna. A fost singurul om din sat care s-a înscris în cursa electorală, la acea vreme afirmând că situația în care se afla a reprezentat o surpriză și pentru el.

Citește și: PNL, atac dur la Dacian Cioloș în ziua alegerilor locale

"Simt că mandatul acesta va fi cel mai greu pentru mine, deoarece oamenii vor avea așteptări mult mai mari din partea mea. Zilele trecute mi-am făcut un bilanț al anilor trecuți și am constatat că am avut și nerealizări pentru comună. De aceea, cred că trebuie să bat mai tare pe la uși, pentru ca această comunitate să fie ajutată. Suntem noi izolați în munte, dar eu trebuie să fac mai mult pentru acești oameni eroi care au rămas aici", a declarat duminică, pentru Agerpres, primarul comunei Bătrâna.

Acesta afirmă că prioritatea sa în mandatul 2016-2020 va fi clarificarea statutului și modernizarea drumului care face legătura între centrul de comună și DN 68 A Deva-Timișoara. Pentru că nu este catalogat ca un drum județean, acesta nu poate fi reabilitat în mod legal din fonduri ale administrației publice sau ale Consiliului Județean Hunedoara.

"Sunt 24 de kilometri de drum între satul Bătrâna și satul Roșcani, din comuna Dobra. Fără acest drum nu putem deschide zona spre un grad de civilizație mai ridicat, asistență medicală, transport public", este de părere Radu Herciu, în opinia căruia problema drumului de acces ar putea fi rezolvată cu puțină înțelegere din partea autorităților.

În comuna Bătrâna mai trăiesc acum 115 persoane, dintre care 73 locuiesc în satul Bătrâna, iar restul în localitățile Piatra, Fața Roșie și Răchițaua. Media de vârstă a locuitorilor depășește 60 de ani.

"Ultimul copil s-a născut în comuna Bătrâna în anul 2015. Este o fetiță. Mi-aș dori ca peste ani să se poată bucura de condiții mai bune în comuna Bătrâna", a conchis primarul Radu Herciu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel