Loc deschis chiar dacă e pandemie, dar lumea nu se înghesuie! Dide a fost: Este NEVOIE să mergeți! VIDEO

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Există un loc în București unde porțile sunt deschise chiar dacă este pandemie. Problema este că acolo nu se înghesuie mai nimeni.

Pe măsură ce spitalele reiau activitatea operatorie, nevoia de sânge e tot mai mare. Din acest motiv, centrele de transfuzii sanguine te așteaptă. Cristian Mihai Dide, președintele organizației Evoluție în instituție, a povestit că a mers să doneze plasmă, lucru pe care ar trebui să-l facă oricine pentru a salva vieți. Nu trebuie să vă faceți griji că este pandemie! Sunt luate măsuri sigure pentru a nu vă infecta cu coronavirus!

”Am o povestioară și un îndemn. De prin 2017 sunt donator de sânge, nu la nivelul la care ar fi trebuit dar am donat totuși de 8 ori. Legea spune că poți dona la 2 luni, cred că medicii noștri sunt mai reticenți și îți recomandă la 3 luni. Deci în principiu până acum aș fi putut să donez cu 50% mai mult, dar am fost puturos.


Cu toate că am trecut de 8 ori pe acolo și cred că am vorbit cu cel puțin 20 de persoane reprezentând Centrul de Transfuzie Sanguină București nimeni nu m-a întrebat dacă vreu să donez și plasmă. Ba chiar după ce am aflat de acest procedeu dintr-o discuție cu un prieten, când am fost să întreb dacă sunt compatibil am primit un răspuns din care nu am înțeles nimic "mai așteptăm să vi se formeze vena".


Cu toate acestea ieri, după ce am văzut o solicitare de donație pe pagina de Facebook N-avem SANGE, am mers la centru de transfuzie și am reușit să donez plasmă sau trombocite prin afereză.


Personalul medical s-a comportat cu mine ca în filmul atașat. Dacă ar fi arătat și centrul ca cel din Noua Zeelandă nu aș fi avut nici un comentariu.


Pentru a fi donator de plasă ai nevoie de vene mai mari. Donarea prin afereză durează cam o oră și se poate face odată la o lună. Așa că recomand celor care ați donat sânge până acum să donați și plasmă, este nevoie”, a scris Cristian Mihai Dide pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel