Liz Truss, șefa diplomaţiei britanice, vizită la Moscova

Liz Truss, șefa diplomaţiei britanice, vizită la Moscova / Foto: Facebook Liz Truss
Liz Truss, șefa diplomaţiei britanice, vizită la Moscova / Foto: Facebook Liz Truss

Liz Truss, șefa diplomaţiei britanice, ar urma să meargă la Moscova.

Liz Truss, șefa diplomaţiei britanice ,este aşteptată în luna februarie într-o vizită la Moscova pentru convorbiri cu omologul său rus, Serghei Lavrov, a transmis sâmbătă agenţia RIA, citând o sursă diplomatică, potrivit Reuters. Vizita va avea loc într-un context de tensiuni ridicate între Rusia şi Occident în legătură cu Ucraina, relatează Agerpres.

'Ministrul de externe britanic a solicitat să aibă ocazia de a se deplasa la Moscova pentru discuţii cu Lavrov. Moscova a fost de acord ca vizita să aibă loc în februarie', a declarat sursa citată de RIA.

Marea Britanie şi aliaţii săi din NATO au formulat îngrijorări profunde în ce priveşte masarea de trupe ruse la graniţa cu Ucraina şi au avertizat Moscova cu sancţiuni economice severe în cazul unei invazii.

Londra a anunţat luni că a început să livreze Ucrainei arme uşoare antitanc. Aflată într-o vizită în Australia în această săptămână, Liz Truss a declarat că Marea Britanie şi aliaţii săi trebuie să răspundă împreună ameninţărilor globale, să aprofundeze legăturile cu democraţiile din zona indo-pacifică şi să 'se opună agresorilor globali' care se folosesc de dependenţa economică pentru a obţine ceea ce doresc.

Regatul Unit, avertisment pentru Putin și Xi Jinping: "Greşeală strategică uriaşă". FRONT comun împotriva dictaturilor

Totodată, preşedinţii Rusiei şi Chinei, Vladimir Putin, respectiv Xi Jinping, au fost avertizați de Regatul Unit că aliaţii săi vor face front comun pentru democraţie, împotriva dictaturilor, transmite Agerpres, citând Reuters.

Aflată în Australia, într-un discurs în cadrul grupului de reflecţie pentru politica externă al Institutului Lowy, Liz Truss i-a transmis președintelui rus Vladimir Putin: "să înceteze şi să facă pasul înapoi faţă de Ucraina înainte de a face o greşeală strategică uriaşă".

"Ei încearcă să exporte dictatura ca pe un serviciu, în întreaga lume. De aceea regimuri ca acelea din Belarus, Coreea de Nord şi Myanmar îşi găsesc cei mai apropiaţi aliaţi la Moscova şi Beijing.", a mai spus aceasta. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel