Liviu Pop, semnal de alarmă înaintea începerii şcolii: Doar aşa mai poate fi salvată această generaţie!

Liviu Pop, senator PSD. Foto: Agerpres.
Liviu Pop, senator PSD. Foto: Agerpres.

Liviu Pop face o analiză dură a modului în care Guvernul a pregătit începerea  noului an şcolar. 

"Sistemul gândit de Iohannis și de PNL pentru deschiderea şcolilor, este nociv. Riscă să afecteze grav dreptul la educație și să mutileze intelectual sute de mii de copii săraci care, în situația înregistrării unui caz COVID în clasă, nu vor putea învăța online, în absența tabletelor ori a internetului, pe care guvernul Orban a fost incapabil să le asigure.

PSD cere ca prevederea care impune carantinarea unei clase întregi pentru un singur caz de covid-19, sau carantinarea întregii școli la 3 cazuri și trecerea la sistemul online, să fie anulată", transmite senatorul PSD Liviu Pop.

Pop: Carantinarea/izolarea înseamnă lipsă de educație

"În condițiile în care copiii săraci nu au primit tablete, carantinarea/izolarea înseamnă lipsa de educație și condamnarea la analfabetism. PSD cere guvernului, care nu a fost în stare, în 3 luni, să achiziționeze tabletele, să asigure acum testarea rapidă a elevilor în momentul în care apare un caz de Covid-19.

Doar așa mai poate fi salvată o generație de elevi pe care PNL vrea să o condamne la analfabetism. În acest moment singurii care nu sunt capabili să înțeleagă realitatea sunt cei de la PNL. De aceea guvernul este acuzat chiar de organizațiile elevilor că distruge educația şi că îi sacrifică pe copii, cu bună știință", a scris Liviu Pop pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel