Pop: 'Nu pot să cred!' Pe cine s-a mai supărat ministrul

Liviu Pop, ministrul Educaţiei, a cerut, luni, directorilor de şcoli de la nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să verifice până la 1 decembrie situaţia elevilor din Capitală, pornind de la datele deţinute de minister prin intermediul SIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România) care arată că din trei milioane de elevi în învăţământul obligatoriu 10% au fost raportaţi ca exmatriculaţi anul trecut.

"(...) ... am rugat inspectorii şcolari şi vă rog şi pe dumneavoastră ca până la 1 decembrie să verificaţi situaţia aceasta pentru a putea face o strategie clară de finanţare pentru anul viitor şi de încadrare în tot ceea ce înseamnă parametrii şi strategia Europa 2020. Din trei milioane de copii, aproape 10% sunt raportaţi în învăţământul obligatoriu exmatriculaţi anul trecut. Nu cred acest lucru, şi de aceea vă rog să verificaţi atent datele pentru că influenţează foarte, foarte mult orice politică educaţională vrem să dezvoltăm la nivelul ţării. Sunt date reale, din SIIR, pe care vom face şi finanţarea în anul viitor cu acea propunere directă ca banii să meargă direct la unitatea şcolară prin inspectoratele şcolare, să nu mai avem influenţa consiliilor locale sau municipale în ceea ce priveşte drepturile salariale", a afirmat Pop.

Ministrul a punctat importanţa acestui aspect. "E foarte important acest lucru, pentru că în baza datelor pe care ni le daţi dumneavoastră putem să planificăm şi celelalte elemente", a adăugat el, citat de Agerpres.

Pop a declarat în acelaşi context că în luna decembrie va prezenta Parlamentului starea învăţământului în anul şcolar 2016-2017.

"Şi vreau să fie un raport aşa cum nu a fost niciodată prezentat în Parlament, plecând de la ceea faceţi dumneavoastră, colegii noştri, foarte bine în unităţile şcolare. (...) Este foarte important ca tot ceea ce faceţi dumneavoastră aici bun să fie exportat la nivelul tuturor inspectoratelor şcolare", a mai declarat ministrul.

La prezentarea Raportului privind starea învăţământului din municipiul Bucureşti pentru anul şcolar 2016 - 2017 a participat conducerea IŞMB, precum şi directorii de unităţi de învăţământ preuniversitar din Capitală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel