Liviu Pop, explicaţii după postarea care a scandalizat internetul

Liviu Pop
Liviu Pop

Senatorul Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, vine cu o serie de explicaţii după ce a transmis, în urmă cu câteva zile, un mesaj care a scandalizat internetul.

"Am postat săptămâna trecută un mesaj cât se poate de simplu. “Pop Liviu Marian (PLM) plec la muncă”.
Pentru mine, PLM înseamnă Pop Liviu Marian și, chiar dacă azi plec la muncă, mâine plec la mare, iar poimâine plec la munte, tot același Pop Liviu Marian rămân, așa cum am rămas atunci când am plecat la minister sau când am plecat de la minister.

Pentru alții însă, se pare că înseamnă vulgaritate.Cu ură viscerală am fost înfierat de aceștia: “cum îmi permit eu, fost ministru al educației, să scriu așa ceva?”, a scris Pop Liviu Marian pe pagina sa de Facebook.

Senatorul PSD a ţinut să vină cu o serie de precizări şi explicaţii după ce mesajul său a stârnit o serie de reacţii negative, oamenii criticându-l pentru faptul că - spun ei - mesajul său a fost unul tendenţios. Totul pleacă de la faptul că iniţialele parlamentarului reprezintă, în argou, prescurtarea unei expresii care nu poate fi reprodusă aici. 

"Cei care mă cunosc foarte bine știu că nu vorbesc sau scriu vulgar, de aceea au înțeles spiritul meu de glumă.
Am educația necesară să nu postez vulgarități pe paginile mele de socializare și nici să las comentarii de acest fel pe paginile altora.
Nu am dubla educație, spre deosebire de alții. Ei rezistă în această dublă educație înjurând, vorbind obscen și amenințând pe principiul “noi suntem tineri, frumoși și liberi", mai subliniază politicianul.

Cu dubla educație, misiune imposibilă!

Putem să ne exprimăm liber și cum vrem noi. Azi un fel de educație, mâine altul, poimâine la fel. Nu contează copiii noștri sau ai altora, nu contează părinții noștri sau ai altora. Noi să ieșim in evidență, chiar vorbind sau scriind vulgar.” 
Dubla educație nu le permite să rămână consecvenți. Pe de-o parte, pozează în oameni cu spirit civic, educați, “politically” corecți, cu pretenții elitiste, dar pe de altă parte, înjură pe paginile de socializare sau își iau copiii de mâna, merg în Piața Victoriei și scandează obscenități și vulgarități de cea mai joasă speță.

Oare asta înțeleg ei prin educație? Eu, nu! Iar dacă, a doua zi, la școală, copiii lor vor folosi aceleași cuvinte vulgare, cu siguranță vor învinovăți profesorul, directorul, inspectorul și ministrul pentru educația copiilor lor. Școala românească are reguli clare privind conduita și limbajul elevilor. Aceste regulamente interzic limbajul vulgar, injuriile sau jignirile. Cred că aceste reguli, deși nescrise, există și în societate. 
Poate școala să ofere o educație de calitate atâta timp cât unii părinți încalcă aceste minime reguli? 
Cu dubla educație, misiune imposibilă!", a precizat senatorul Liviu Pop. 

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy