Urmărește emisiunea live


Liviu Pop, după dezvăluirea privind finanțarea protestelor: Sunt indicii temeinice

Miting
Miting

Liviu Marian Pop a declarat că este nevoie de o investigație a SRI după ce Luju.ro a publicat aseară înregistrări cu un fost membru #Rezist care susținea că protestele din 2017 și din 2018 au fost finanțate din străinătate.

Libiu Marian Pop susține că înregistrările prezentate de fostul membru #rezist, cu privire la finanțarea protestelor din străinătate cu obiectivul de a distruge partidele din România și de a destabiliza statul, susține că devoalează o acțiune menită să submineze siguranţa naţională.

"Acum se devoalează deplin premeditarea"

"Protestele şi acţiunile împotriva guvernului PSD sunt finanţate din străinătate

Înregistrările cu membrii #rezist demonstrează fără dubiu că protestele au fost finanţate cu bani din străinătate şi constituie o tentativă de lovitură de stat.

Sunt indicii temeinice referitoare la acţiuni subversive, menite să submineze siguranţa naţională şi autoritatea statului Român. Acum se devoalează deplin premeditarea acțiunilor de protest, manipularea oamenilor de bună credință în folosul unor interese obscure antinaționale.

Finanțarea obscură din afara țării a unor așa-zişi activiști civili, în realitate veritabili mercenari, nu pot rămâne neinvestigate. Instituţiile statului român au datoria să facă lumină și să afle întreg adevărul din spatele unor acțiuni ce constituie un risc major pentru România.
Art 2 din legea 14/92, a SRI, spune clar:
'ART. 2 Serviciul Român de Informaţii organizează şi execută activităţi pentru culegerea, verificarea şi valorificarea informaţiilor necesare cunoaşterii, prevenirii şi contracarării oricăror acţiuni care constituie, potrivit legii, ameninţări la adresa siguranţei naţionale a României'", a declarat fostul ministru al Educației.

 Să investigheze de urgență informațiile

SRI este obligată şi în acest moment să investigheze informaţiile apărute în presă şi să ofere autorităţilor tot sprijinul.
În acest moment, ancheta privind intervenția Jandarmilor și violențele din 10 August, trebuie preluată de către DIICOT, de la Parchetul Militar, și extinsă încadrarea la tentativa de lovitură de stat.

PSD cere tuturor instituțiilor abilitate ale statului român să investigheze de urgență informațiile de o gravitate excepțională cu privire la finanțarea externă a protestelor de stradă și premeditarea acțiunilor violente de la mitingul din 10 august.

Citește și "Înregistrări. Membru #Rezist: Finanțări externe pentru destabilizarea statului. Caz de procuratură"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel