Liviu Pop, afirmaţii privind salariile dascălilor

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, vineri, că, prin următoarea rectificare bugetară, vor fi asigurate salariile dascălilor până la sfârşitul anului şi, de asemenea, o parte din sumele necesare pentru plata sentinţelor judecătoreşti.

Potrivit lui Pop, în cazul în care nu vor fi alocaţi anul acesta toţi cei 670 milioane lei necesari pentru plata acestora, diferenţa va fi cuprinsă în bugetul de anul viitor.

"Lucrăm la proiectul de buget şi la rectificarea bugetară şi pot spune că intenţia noastră este de a aloca educaţiei cel mai mare buget, anul viitor, din ultimii zece ani, în conformitate cu programul de guvernare. Prin rectificarea bugetară pe care o pregătim, toate salariile sunt asigurate, nu avem o problemă de salarizare. Vrem să plătim o bună parte din sentinţele judecătoreşti cu care suntem datori faţă de cadrele didactice. Se va aloca o sumă. Nu pot spune, azi, că toţi banii necesari, aproximativ 670 milioane lei îi vom aloca, dar o bună parte dintre ei, dar eu zic că mai mult de jumătate din această sumă se va aloca. Am speranţe că spre finalul lunii noiembrie vom avea sumele clare. Ceea ce nu alocăm anul acesta prin rectificare clară se va regăsi în bugetul de anul viitor. Deci nu vom rămâne datori faţă de cei care au sentinţele câştigate şi, în conformitate cu actele normative, trebuie să le asigurăm plata. Eu îmi doresc să dăm toate sentinţele anul acesta, să nu mai avem datorii faţă de cadrele didactice', a spus Pop, într-o conferinţă de presă la Craiova.

[citeste si]

Ministrul Educaţiei a afirmat că a fost introdusă în Parlament o iniţiativă legislativă semnată de premierul României, preşedintele Camerei Deputaţilor, vicepremier şi ministrul Educaţiei, prin care se schimbă modalitatea de finanţare în învăţământ, în sensul că banii pentru salarii vor fi alocaţi în mod direct şcolilor şi nu vor mai trece prin consiliile locale. 'Prin consiliile locale se vor duce doar sumele pentru reparaţii, întreţineri şi cheltuieli de funcţionare. Banii vrem să îi ducem direct la unitatea şcolară, pe salarii, prin inspectoratele şcolare. Şi în acelaşi timp dobânzile pe care le au sentinţele câştigate de profesori, astăzi trebuie plătite sau de unitatea şcolară sau de unitatea administrativ teritorială locală. Prin această propunere de lege, vrem ca toate dobânzile să fie plătite de la bugetul de stat exact cum au fost plătite sentinţele judecătoreşti', a spus Liviu Pop.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel