Liviu Pleșoianu, gest fără precedent la Antena 3. Ce a urmat

Liviu Pleşoianu, câştigătorul concursului organizat de Antena 3 pe 1 decembrie, “Deşteaptă-te, române!”, a vorbit despre cazul Anei Maria, fetița a cărei mamă a furat mâncare.

"Într-o dimineață, am căutat timp de 30 de minute, pe Internet, informații despre mame aflate în închisoare pentru furt de alimente. Așa am dat peste cazul Anei-Maria și al mamei ei - Iordache Gheorghița (cazul fusese prezentat la emisiunea "Acces direct"). Am publicat pe această pagină o scrisoare deschisă. Am trimis mai departe către Antena 3, care a preluat cazul și a făcut toată documentarea foarte rapid. Atât de rapid încât, în aceeași seară, cazul era deja prezentat la ora cu cea mai mare audiență. A doua zi, am redactat și publicat petiția pentru grațierea mamei. În aceeași zi, Ana-Maria - invitată la Sinteza zilei împreună cu tatăl său - a scris cu mânuța ei cererea de grațiere și a citit-o. Următoarea zi, a venit un prim semn dinspre Administrația Prezidențială (se informează referitor la această speță)...

În aceste 3 zile, fără nicio exagerare, zeci de mii de oameni au comentat, au privit, au distribuit acest caz. ...Vă mulțumim mult pentru umanitate! Închei acest scurt text prin a spune că - DA! - nu e deloc greu să ne ajutăm unii pe alții. Și cred cu tărie că doar astfel vom reuși să ne însănătoșim social. Doar o astfel de solidaritate ne poate vindeca de boala dezbinării - boală grea, de care suferim de mult prea multă vreme...", a scris Liviu Pleșoianu.

Liviu Pleșoianu a lansat și o petiție în speranța că mama Anei Maria va fi grațiată cât mai curând posibil.

Vă prezentăm câteva pasaje din petiție:

"...Putem face un pas mare spre însănătoșirea fibrei noastre naționale chiar acum - putem semna această petiție pentru a ajuta 3 oameni, 3 semeni de-ai noștri: fetița de 9 ani, mama ei aflată după gratii și tatăl slăbit și bolnav.

Solicităm grațierea mamei care a recurs la gestul disperat de a fura un cașcaval și un salam pentru a-și hrăni copilul înfometat. Ce ţară e aceea în care fiinţa omenească nu mai valorează nimic? Ce țară ai devenit tu, ROMÂNIA mea?

...Mărturisesc faptul că mi-au dat lacrimile urmărind-o pe această copilă, urmărind detaliile acestui caz. Nu mă feresc să spun asta şi nu cred deloc că eşti "slab" dacă empatizezi. Din contră, mă consider, pur și simplu, UN OM NORMAL! 

...Nu era infinit mai BINE și mai UMAN să i se dea acestei mame o... alternativă!? Pe cine ajută această situație? Pe fetița asta tristă și atât de încercată o ajută? Pe noi ne ajută? Ne simțim mai bine știind că această femeie e în pușcărie? ...Pentru 3 ani!? Pentru că a furat cașcaval din disperare, ca să-și hrănească fiica?! Mi se pare absolut îngrozitor faptul că vorbim despre "strategii de țară" pe termen lung, în vreme ce, pe termen scurt, CHIAR ACUM, un copil precum această fetiță de doar nouă ani are inima lovită. 

...Putem face un pas mare spre însănătoșirea fibrei noastre naționale chiar acum - putem semna această petiție pentru a ajuta 3 oameni, 3 semeni de-ai noștri: fetița de 9 ani, mama ei aflată după gratii și tatăl slăbit și bolnav. Solicităm grațierea mamei care a recurs la gestul disperat de a fura un cașcaval și un salam pentru a-și hrăni copilul înfometat. Nu ajută pe absolut NIMENI faptul că această femeie stă 3 ani în închisoare! Iar dacă cineva are vreun dubiu, vă invităm să urmăriți fragmentul VIDEO în care această fetiță cu un suflet cât toată planeta noastră vorbește!". Petiția o puteți semna AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel