EXCLUSIV  Liviu Mihaiu - Traian Băsescu: Trăim în consecințele regimului său. SĂGEȚI și către Iohannis

Liviu Mihaiu a vorbit la interviurile DC News despre regimul lui Traian Băsescu.

Jurnalistul Liviu Mihaiu, fondator și realizator Radio Guerilla, a vorbit despre pericolul ca România să intre sub autoritarism, așa cum s-a întâmplat în 1938 când Regele Carol al II-lea a instaurat dictatura regală după o criză politică. Liviu Mihaiu consideră că România nu se află în fața unui asemenea pericol în momentul actual, dar s-a aflat în perioada lui Traian Băsescu.

”Nu cred că există pericolul acesta. Pericolul acesta a existat sub Traian Băsescu care a militarizat sub acoperire întregul stat pe care l-a condus cu un autoritarism iresponsabil. Atunci statul a luat dimensiuni militare care ne așează lângă Pakistan.

(...)

Modelul acesta, marinar, puțin securist, ba recunoscut, ba denunțat de Emil Constantinescu, ba spălant de CNSAS. Noi îl știm, avem doctoratul în Traian Băsescu. Am fost unii dintre adversarii lui și a modului de a conduce. Noi trăim în consecințele nu numai ale comunismului, dar și ale regimului Băsescu”, a transmis jurnalistul.

Liviu Mihaiu mai precizează ”că toată această trântă, toată această luptă a surzilor, toată această lipsă de capacitate de negociere (de ex. legile justiției în care părțile nu se mai înțeleg, dar au dreptate pe puncte diferite)” este o consecință a regimului Băsescu.

”Gradul de încredere și de isterie a ajuns atât de mic pentru clasa PSD și atât de mare al străzii încât nu mai există un mediator. Mediatorul care ar trebui să păstorească firma și familia noastră națională e președintele. Iar președintele este mult mai pasiv decât ne-am fi dorit după un președinte jucător ca Traian Băsescu. Adică e chiar în antiteză. Dacă Băsescu nu avea altă treabă de făcut și mai denunța, ieșea cu câte un dosar, dădea semnale binomului să mai ia pe cineva, acum Iohannis este genul de om care pare dus cu lectica sistemului ușor spre al doilea mandat, cu un contract foarte bine parafat și indiscutabil cu SUA. E atât de pasiv încât cel mai impresionant gest al lui a fost schimbul de steaguri din Harghita”, a precizat Liviu Mihaiu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel