Decizia Curții de Apel în dosarul lui Liviu Dragnea. Fostul lider PSD, la un pas de eliberare

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Curtea de Apel Bucureşti judecă, marţi, cererea lui Liviu Dragnea privind strămutarea procesului referitor la eliberarea condiţionată la o instanță egală în grad.

UPDATE: Curtea de Apel Bucureşti a amânat, pentru 14 iunie, dezbaterea cererii depuse de Liviu Dragnea în care fostul lider PSD solicita strămutarea, de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară, a procesului privind eliberarea sa condiţionată din închisoare, conform Agerpres. 

Procesul a fost amânat după ce judecătorul desemnat în acest caz, Benone-Alin Răduinea, a făcut cerere de abţinere, pe motiv că există o suspiciune că imparţialitatea sa este afectată, el fiind schimbat din complet.

În aceste condiţii, Tribunalul Bucureşti va lua în discuţie miercuri cererea lui Dragnea de eliberare condiţionată.

-----

La Curtea de Apel Bucureşti se judecă, marţi, începând cu orele 12,00, cerea lui LIviu Dragnea de strămutare a procesului referitor la eliberarea condiţională. 

Liviu Dragnea a  cerut magistraţilor strămutarea  procesului de la Tribunalul Bucureşti la o altă instanţă.

La primul termen al dosarului, Curtea a amânat cauza, întrucât apărătorul lui Liviu Dragnea nu s-a putut prezenta.

Cererea iniţială privind eliberarea condiţionată a fost depusă la Judecătoria Sectorului 5, însă a fost respinsă ca neîntemeiată.

Fostul lider PSD a obţinut zile-câştig prin muncă (3 zile executate la 1 zi de muncă), astfel încât Comisia de liberări condiționate a Penitenciarului Rahova i-a dat aviz pozitiv pentru a ieşi mai devreme din închisoare.

Pe data de 21 aprilie, Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv din partea Comisiei de liberare condiţionată a Penitenciarului Rahova, ceea ce echivalează cu o „undă verde” din partea unităţii de detenţie pentru ca fostul şef al PSD să iasă din puşcărie înainte de termen.

Decizia Comisiei de liberare condiţionată înseamnă că zilele  de muncă şi conduita pe care fostul lider PSD a avut-o în puşcărie au contribuit la diminuarea pedepsei, iar Liviu Dragnea a ispăşit fracţia de 2/3 din condamnare, astfel că poate fi pus în libertate.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel