Liviu Dragnea, verdict ÎCCJ. Bogdan Chirieac: Bomba cu efect întârziat

Liviu Dragnea, proces ICCJ
Liviu Dragnea, proces ICCJ

ÎCCJ a amânat pronunțarea pentru Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive, pentru 27 mai. DNA a cerut pedeapsă medie. Analistul politic Bogdan Chirieac afirmă, la Antena 3, că scenariul îi este cunoscut. 

”Înțeleg că onorabila instanță a respins toate cererile avocaților lui Liviu Dragnea. Nu știu de ce, dar am senzația că am mai văzut filmul acesta acum cinci ani în dosarul Telepatia. Este exact același mod de a face o execuție politică. Eu, personal, sunt foarte îngrijorat. Se pare că scorurile ridicate ale PSD în sondaje s-au reflectat cu putere și la ÎCCJ și urmează să se dea o sentință în ciuda faptului că, iată,  inclusiv termenul de prescripție hotărât tot de ÎCCJ, în februarie, prin recursul în favoarea legii, a fost respins. Totul se respinge ca să se dea sentința astăzi, nu peste trei zile, cinci zile sau două săptămâni. De unde brusc această celeritate?  Nu e un caz de crimă, de viol, de tâlhărie, nu! E o infracțiune fără prejudiciu. Prejudiciul a fost achitat de mult de fosta soție a dlui Dragnea și sunt infracțiunile de tip politic, asta cu abuz în serviciu, cu instigare la abuz în serviciu. Când nu ai dovezi clare pentru o faptă, inventezi un abuz în serviciu.” a comentat analistul politic la Antena 3. 

Țara, ruptă în două 

Întrebat dacă este de părere că ÎCCJ va amâna sentinț până după 5 iunie, când CCR se va pronunța pe completurile specializate de la Înalta Curte, Bogdan Chirieac a răspuns: ”Este evident că acest proces politic a rupt în două țara. CCR dă termen după termen, nu pentru că nu ar ști hotărârea, ci pentru că nu pot, în această atmosferă de intensă presiune politică de țară aflată în război, să-și facă cunoscută opinia. Pot să-i înțeleg, în acest sens, pe cei nouă judecători de la CCR. Același lucru ar trebui să se întâmple la ÎCCJ care ar trebui, cu mare grijă, să se aplece asupra excepțiilor, pentru că sunt avocați în acest dosar care scriu cărți de drept în România, care au ridicat excepții, iar totul a fost respins pe bandă rulantă. Pe de o parte, CCR nu dă o hotărâre acum din cauza presiunii politice, dar ÎCCJ dă curs presiunilor politice de a grăbi acest proces.” Prin urmare, Bogdan Chirieac afirmă că-i e teamă că ÎCCJ nu va mai așteapta decizia CCR, adăugând că ”îmi este teamă că se folosește bomba cu efect întârziat de la ÎCCJ.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel