Liviu Dragnea, lovitură în Comisia juridică

Comisia juridică a Senatului a respins, luni, proiectul de lege prin care Opoziția ar fi vrut  să le interzică persoanelor cu condamnări penale să candideze la alegerile prezidențiale.

Proiectul depus de Opoziție vizează modificarea articolului 28 al Legii 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României prin introducerea unui nou alineat care prevede că "nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, au suferit condamnări penale definitive".

În expunerea de motive a proiectului, iniţiatorii invocă existenţa unei prevederi similare pentru membrii Guvernului, interdicție care nu i-a permis președintelui PSD, Liviu Dragnea, să fie premier.

"În lumina deciziei Curţii Constituţionale care a găsit ca inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate la Legea 90/2001 şi care astfel interzice persoanelor condamnate definitiv să facă parte din Guvernul României, este imperios necesar ca legislaţia română să aibă astfel de prevederi şi în ceea ce priveşte posibilitatea de a candida la funcţia de preşedinte al României", susţin iniţiatorii.

Proiectul urmează să fie votat în plenul Senatului, după care va ajunge în Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel