Liviu Dragnea, la ICCJ: Aștept să hotărască instanța, nu procurorii

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, își susține în continuare nevinovăția în dosarul "Referendumul" și insistă că procurorii nu au nicio probă împotriva sa. Miercuri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a judecat ultimul termen în acest dosar, în care procurorii cer închisoare cu executare pentru Dragnea.

"În apărarea mea am spus că susțin în continuare cu tărie nevinovăția mea, nu am găsit în rechizitoriu vreo probă prin care să se demonstreze că există faptele pentru care am fost trimis în judecată. Este o înșiruire de afirmații, considerații, presupuneri și deducții din partea procurorului. Acuzațiile care mi-au fost aduse pleacă de la o premiză profund greșită și periculoasă pentru democrația din România, ceea ce poate avea anumite consecințe: nu va mai avea nimeni curaj să organizeze campanii în România, partidele nu vor mai îndrăzni să-și îndemne alegătorii să vină la vot, unii cetățeni ar putea înțelege că dreptul la vot este o infracțiune și nu vor mai veni la vot", a declarat Liviu Dragnea la ieșirea de la ICCJ.

Vicepremierul a spus că respinge categoric acuzațiile procurorilor că s-ar fi înțeles cu martorii apărării asupra declarațiilor pe care să le facă în fața instanței.

"Mă abțin să fac alte afirmații, dar am rămas surprins că în fața unei instanțe, la Curtea Supremă, cineva își dă cu părerea în timpul unui proces. Resping categoric", a afirmat Dragnea.

Sentința în dosarul referendumului pentru demiterea președintelui din 2012 se va da la data de 6 mai.

"Așteptăm să hotărască instanța, pentru că eu încă sper că instanțele hotărăsc, nu procurorii. Sunt destul de afectat că am văzut toți inculpații, oameni în vârstă, fete tinere care au început să plângă, asta mă afectează cel mai mult. După aproape 3 ani de proces nu mai ai emoții”, a adăugat Dragnea.

Dosar Referendum. Victor Ponta, audiat: "Am venit să spun adevărul"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel