Liviu Dragnea, audiat ca martor la Tribunalul București în dosarul lui Valeriu Zgonea. A fost citat și Victor Ponta

Liviu Dragnea FOTO AGERPRES
Liviu Dragnea FOTO AGERPRES

În aceste momente, la Tribunalul București, Liviu Dragnea este audiat ca martor în dosarul care îl vizează pe Valeriu Zgonea, acuzat de trafic de influență. A fost citat și Victor Ponta, potrivit B1 TV.

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a fost adus joi la Tribunalul Bucureşti pentru a fi audiat, în calitate de martor, în dosarul în care fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea este judecat pentru infracţiunea de trafic de influenţă. La începutul procesului, judecătorul care se ocupă de acest caz a anunţat că sunt programaţi să fie audiaţi ca martori Liviu Dragnea şi fostul premier Victor Ponta. Ponta nu s-a prezentat la ora stabilită de instanţă, iar magistratul a decis să amâne procesul pentru scurt timp.

Judecătorul a decis ca audierea martorilor să se facă în şedinţă secretă

Mai mult, judecătorul a decis ca audierea martorilor să se facă în şedinţă nepublică. Procurorul de şedinţă a susţinut că audierile ar trebui să se facă în şedinţă publică, însă judecătorul Gheorghe Tudorel Zgondea a precizat că, având în vedere calitatea publică a martorilor, se impune ca şedinţa să fie cu uşile închise. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada iulie 2012 - aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, Zgonea a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dumitru Dobrică, consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcţionari publici şi a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcţie publică o rudă a acestuia.

Ulterior, arată procurorii, Zgonea a primit de la Dumitru Dobrică foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna. La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu - Ştefan, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu - Ştefan, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, precizează procurorii anticorupţie. DNA menţionează că, în aceeaşi cauză, Dumitru Dobrică, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Buzău în perioada iunie 2004 - decembrie 2013 şi administrator/acţionar al unei societăţi comerciale, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel