Liviu Dragnea atenționează dur UNPR: A dat rău

Preşedintele PSD, deputatul Liviu Dragnea, a declarat marți că amânarea din lipsă de cvorum a votului asupra moţiunii simple pe agricultură a dovedit că există un 'guvern PNL' și s-a arătat nedumerit de modul în care au acționat aleșii UNPR. "N-am reuşit să aflu ce s-a întâmplat astăzi, o fi fost greşeală de comunicare, dar pentru ei a dat rău", a afirmat liderul social-democraților.

'Astăzi, de exemplu, am văzut că este un guvern PNL şi să vedem dacă este şi UNPR. ALDE a fost, astăzi am avut doar 8 absenţe din grupul PSD, destul de motivate - oameni care sunt plecaţi din ţară - dar data viitoare, când vom vota moţiunea simplă, o să ne asigurăm că avem cvorumul necesar pentru ca această moţiune să treacă aşa cum ne vom asigura şi când vom introduce cererea de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor. (...) Cu UNPR am avut discuţii, avem zone în care lucrăm împreună, începând cu Bucureştiul, unde colaborăm foarte strâns şi sunt acţiuni de campanie comune. În toate ieşirile mele publice am spus despre această colaborare bună cu UNPR, cu preşedintele Steriu. N-am reuşit să aflu ce s-a întâmplat astăzi, o fi fost greşeală de comunicare, dar pentru ei a dat rău. Dacă ei vor să susţină acest Guvern, nu e bine, şi dacă nu vor să-l susţină atunci trebuie să regleze situaţia asta cât mai repede', a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului, citează Agerpres.

El a arătat că, la votul pe moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Agriculturii, deputaţii PSD şi ALDE au fost prezenţi, dar şi o parte dintre cei de la UDMR.

'Deputaţii PNL au fugit din sală efectiv, cei de la UNPR au zis că vin, au fost, au mai plecat, până la urmă n-au fost în sală cu o singură excepţie. Votul se va relua. Deci, practic, se prelungeşte perioada în care dl ministru mai stă în acel post, din păcate cu consecinţe grave asupra României în ansamblu şi asupra agriculturii în mod special, în mod particular', a adăugat Dragnea.

Citește și: Moțiune simplă pe agricultură. Daniel Constantin, replici dure pentru ministrul Achim Irimescu

Potrivit acestuia, decizia privind revocarea ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, după adoptarea moţiunii simple, aparţine premierului.

'Ce pot spune eu că aproape sigur nişte oameni sau nişte instituţii vor începe să se gândească la un eventual prejudiciu care a fost creat de acţiunea sau inacţiunea acestui ministru, prejudiciu produs fermierilor din toată ţara prin faptul că au întârziat atât de mult subvenţiile, care nici acum nu sunt alocate în totalitate. (...) În plan privat mulţi fermieri au pierdut foarte mult, PIB-ul României va fi afectat de lipsa acordării subvenţiilor la timp, deci o scădere a producţiei agricole. În ceea ce priveşte fondurile europene gestionate de Ministerul Agriculturii, întârzierea poate genera pierderi de către ţara noastră, dacă primul-ministru se încăpăţânează să-l menţină în funcţie pe dl ministru al Agriculturii înseamnă că susţine crearea acestui prejudiciu care este destul de însemnat. Dacă moţiunea simplă va fi votată, şi va fi votată la următorul plen, când o să putem să fim cu toţii, şi îl va menţine şi după acest semnal de la Parlament, este o decizie personală pe care şi-o va asuma şi va răspunde împreună cu ministrul Agriculturii', a mai spus preşedintele PSD.

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor de marţi a fost suspendată din lipsă de cvorum. În sală au fost 170 de deputaţi, potrivit secretarului Camerei, Niculae Mircovici, care a făcut apel nominal pentru stabilirea prezenţei. Cvorumul necesar pentru şedinţă este de 190.

Citește și: Deputat PNL, către ministrul Irimescu: Vă faceţi vinovat că nu ați spus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel