Listele electorale suplimentare vor fi la dispoziţia partidelor - proiect adoptat tacit de Senat

Proiectul pentru aprobarea OUG privind modificarea şi completarea legilor pentru alegerea preşedintelui României, a celor două Camere ale Parlamentului, pentru organizarea şi funcţionarea AEP, precum şi unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor prezidenţiale a trecut luni tacit de Senat, prin împlinirea termenului de dezbatere şi adoptare, şi va fi transmis Camerei Deputaţilor. 

Potrivit preşedintelui AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, pentru transparenţa procesului electoral, vor fi puse la dispoziţia partidelor listele suplimentare cu alegătorii.

'Împreună cu avizatorii, cu Guvernul, am pus această obligaţie să fie la nivel de ordonanţă de urgenţă, la nivel de lege, astfel încât să ne asigurăm că toţi preşedinţii secţiilor de votare - fie din ţară, fie din străinătate - vor pune la dispoziţie copii ale listelor electorale suplimentare care, întotdeauna, la o circumscripţie naţională ridică probleme şi suspiciuni şi procedura va fi stabilită prin decizie a Biroului Electoral Central.

În această situaţie, o să avem discuţia inclusiv pentru listele electorale suplimentare care sunt în străinătate, aceste liste fiind în format electronic, generate de sistemul informatic, iar la nivelul BEC vom reglementa şi această punere la dispoziţie în format electronic pentru secţiile de votare din străinătate, care vor fi la acest moment aproape 900 de secţii de votare', a explicat preşedintele AEP, la Comisia juridică a Senatului. Senatul este prima Cameră sesizată cu acest act normativ, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel