LISTA MORȚII lui Vladimir Putin. "Dușmanii" liderului de la Kremlin, împușcați sau otrăviți cu Noviciok și Poloniu

LISTA MORȚII a lui Vladimir Putin. "Dușmanii" liderului de la Kremlin, împușcați sau otrăviți cu Noviciok și Poloniu / Foto: Pixabay, de Dimitro Sevastopol
LISTA MORȚII a lui Vladimir Putin. "Dușmanii" liderului de la Kremlin, împușcați sau otrăviți cu Noviciok și Poloniu / Foto: Pixabay, de Dimitro Sevastopol

Unii dușmani ai lui Vladimir Putin au murit împușcați sau otrăviți, iar alții au scăpat ca prin minune.

Cel puțin 14 dușmani ai lui Vladimir Putin s-au îmbolnăvit în mod suspect după ce ar fi fost otrăviți, din 2004, scrie The Sun. Vezi mai jos lista acestor persoane.

Anna Politkovskaya - Otrăvită după ce a băut ceaiul pe care l-a primit un însoțitor de bord Aeroflot în septembrie 2004. Mai târziu, a fost împușcată la Moscova, în octombrie 2006.

Viktor Iuşcenko - A rămas desfigurat după ce a consumat alimente îmbogăţite cu TCDD chimic tot în septembrie 2004. A reuşit să-şi revină şi să câştige preşedinţia ucraineană pe o platformă pro-occidentală, fiind președinte al țării din 2005 până în 2010.

Alexander Litvinenko - A murit după ce a fost otrăvit cu poloniu radioactiv la Londra, în noiembrie 2006. A dat vina pe Putin atunci când era pe patul de moarte.

Alexander Perepilichny - Om de afaceri și denunțător rus găsit mort după ce a ieșit la jogging lângă casa sa din Surrey, în 2012. Au fost găsite urme de otrăvire în stomacul său.

Boris Berezovsky - A murit suspect pe pământul britanic, după ce și-a făcut dușmani puternici în Rusia. Găsit aparent spânzurat în baia lui în 2013. Oficialii serviciilor de informații americane au spus că bănuiesc că a fost asasinat.

VEZI ȘI: Mărturiile unui fost SPION rus, aflat pe LISTA MORȚII a lui Putin. Acuzații la adresa guvernului britanic: Joacă ruleta rusească

Badri Patarkatsishvili - Partener de afaceri al lui Boris Berezovsky a murit în urma unui aparent atac de cord în 2008. Agențiile de spionaj americane au informații care sugerează că a fost ucis.

Yuri Golubev - Se cunoștea cu Boris Berezovsky și Badri Patarkatsishvili. A murit în 2007 dintr-un aparent atac de cord. Agențiile de spionaj americane au informații care sugerează că a fost ucis.

Scot Young - S-ar fi aruncat de la 60 de metri din apartamentul său din Londra, în 2014. A lucrat ca reparator pentru Berezovsky. Un prieten a spus că mafioții l-au atârnat pe Young de balconul unui hotel cu doi ani înainte de moartea sa.

Matthew Puncher - Expert în radiații a murit sânge în casa sa din Oxfordshire în 2016 din cauza multiplelor răni de înjunghiere după o călătorie în Rusia. El a descoperit poloniu toxic în corpul lui Alexander Litvinenko.

Vladimir Kara-Murza - S-a îmbolnăvit după ce ar fi fost otrăvit într-un avion Aeroflot, în mai 2015. Apoi s-a considerat că a fost otrăvit din nou în februarie 2017. 

Pyotr Verzilov - A fost spitalizat după ce s-a îmbolnăvit la Moscova. Totul s-ar fi întâmplat în septembrie 2018, după ce s-a implicat într-un proces în care apărea și numele lui Putin.

Sergei Skripal - A fost găsit în stare gravă pe o bancă din Salisbury, după ce ar fi fost otrăvit Noviciok, pe 4 martie 2018.

Yulia Skripal - S-a îmbolnăvit alături de tatăl ei, în aceeași zi. Ambii și-au petrecut săptămâni întregi luptând pentru viața lor în spital.

Alexei Navalnîi - A ajuns în comă la spital după ce se crede că a băut ceai otrăvit cu Noviciok, înainte de a se îmbarca într-un avion, pe 20 august 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel