Lista lui Snowden cu țările spionate de SUA

snowden-dcnews
snowden-dcnews

Serviciile secrete americane au spionat reprezentanţele Uniunii Europene din SUA şi 38 de ambasade de la Washington, printre care cele ale Franţei, Italiei, Greciei şi ale unor ţări din Orientul Mijlociu, se arată în documente furnizate de Edward Snowden către The Guardian. Este vorba despre o listă din anul 2010. Snowden care a dezvăluit recent un important program american de spionaj electronic. 

Unul dintre documente aparţine Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) a SUA şi cuprinde o listă cu 38 de ambasade, considerate obiective ale spionajului şi detaliază metodele folosite în cazul fiecăreia, cum ar fi instalaţii de ascultare plasate în cablurile de comunicaţii.

Pe lângă ţările considerate adversari ideologici ai SUA, pe respectiva listă se mai regăsesc misiunile UE la New York şi Washington, ambasadele Franţei, Italiei şi Greciei, dar şi ale unor ţări aliate SUA, precum Japonia, Mexic, Coreea de Sud, India şi Turcia. Dar, pe această listă, datată 2010, nu sunt înscrise misiunile Marii Britanii şi Germaniei.

Documentele descrise sugerează că obiectivul acţiunilor de spionaj împotriva misiunii UE la Washington şi New York este cunoaşterea dezacordurilor politice interne referitoare la problemele globale şi a altor puncte de vedere divergente între statele membre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel