Lista aberantă cu măsuri propusă de parlamentarul Ciprian Ciubuc, care i-ar fi plăcut Elenei Ceaușescu: Să aruncăm podurile în aer, șanțuri la granița cu Rusia

Ciprian Ciubuc, deputat AUR, a postat pe contul personal de Facebook o serie de măsuri pe care acesta le consideră urgente pentru România în contextul escaladării tensiunilor dintre Rusia și Ucraina. Lista este însă una aberantă: planul de măsuri propus este unul lipsit de logică și care nu ar putea niciodată să fie pus în practică. 

Lista lui Ciprian Ciubuc aduce aminte de aberațiile Elenei Ceaușescu care spunea că România nu are nevoie de autostrăzi pentru că ar putea veni rușii pe ele. În același mod, Ciubuc spune că este absolut obligatoriu și urgent ca toate drumurile "naționale și internaționale", sa fie securizate, iar podurile să fie dotate cu explozibil pentru a putea fi distruse. 

Desigur, lista nu se oprește aici, iar printre alte măsuri propuse se numără reluarea stagiului militar obligatoriu. Ce ar presupune însă acest lucru? Constituția din 2003 ar trebui modificată într-un timp record, iar eventual invazia armatei ruse ar trebui oprită până ce reușește România să convoace un referendum de modificare a Constituției. Reimpunerea serviciului militar obligatoriu ar aduce și alte probleme printre care enumerăm și numărul mare de români plecați în afara granițelor țării, care încă au buletin românesc. Chemarea lor în țară pentru efectuarea stagiului militar ar fi o provocare serioasă care cu siguranță n-ar avea cum să fie dusă la bun sfârșit. Totodată, serviciul militar obligatoriu poate provoca și probleme sociale: sunt o mulțime de persoane cu rate, credite la bancă, iar în lipsa veniturilor obișnuite, aceștia și-ar putea pierde casele și alte bunuri. 

Totodată, Ciubuc cere tranșee de patru metri adâncime și opt metri lățime de-a lungul frontierei flancului estic. Un astfel de "proiect" este cu siguranță unul fantezist și ar implica niște costuri uriașe, care ar depăși lejer mari proiecte precum canalul Siret-Bărăgan, planificat încă din vremea lui Ceaușescu și neterminat. Desigur, "forarea" întregii granițe de est este doar ceva absurd.

Lista cu măsuri militare și sociale, propusă de parlamentarul Ciubuc

Vă prezentăm mai jos postarea cu măsurile dorite de Ciprian Ciubuc, parlamentar AUR: 

"Măsuri urgente, pe care le pot lua niște conducători demni în contextul disensiunilor NATO-Rusia:

Măsuri militare urgente:

- Armata obligatorie pentru absolut toți bărbații de 18-40 ani, o pregătire minimă, elementară de apărare, 3 luni pentru toți bărbații cu studii superioare, și 6 luni pentru cei fără studii superioare. (România nu are bărbați pregătiți să-și apere țara, casa și familia!)

- Convocarea, mobilizarea și antrenarea tuturor rezerviștilor apți.

- Șanțuri de 4 metri adâncime și 8 metri lățime de-a lungul frontierei flancului estic.

- Toate drumurile naționale și internaționale de intrare în țară dinspre granița de Est, securizate, podurile de intrare dotate cu explozibil de distrugere.

Măsuri sociale urgente:

- Tăierea pensiilor speciale, 1.5 miliarde ron/an!

- Dotarea armatei române, cu armament nou nu fiare vechi! 2 miliarde lei noi s-a plătit la sf. 2022 pe 33 de avioane vechi de 40 de ani.

- Tăierea subvențiilor pentru partidele politice 500.000.000 ron/an.

- Reducerea numărului de parlamentari la 300, din 2024: 89 senatori si 211 deputați! 466 sunt prea mulți, 166 parlamentari în plus - 996.000.000 ron/an. În 2009 au votat la referendum peste 8.000.000 de români pentru acest lucru.Hartă: Asta e țara mea întreagă, asta am învățat la școală !" a scris Ciubuc pe Facebook.

Iată și captura foto a postării: 

1. -imagine fara descriere- (ciubuc-print_71888700.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel