Lipsa metroului dinspre şi înspre aeroport şi capacitatea hotelieră, obstacole pentru canditatura Bucureştiului la Olimpiada din 2020

stadionul national lia manoliu
stadionul national lia manoliu

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a declarat că ideea organizării Olimpiadei din 2020 la Bucureşti este generoasă, dar ideile precipitate au un final mai puţin fericit, precizând că este nevoie de infrastructură de transport şi de hoteluri.

„Dincolo de infrastructura sportivă, avem nevoie de o infrastructură de transport interurban şi urban de foarte bună calitate, dacă ar fi să mă gândesc numai la un metrou absolut necesar, între aeroport şi oraş, dincolo de nevoile de extindere ale aeroportului, ale terminalului, mai ales, ar trebui să ne gândim la capacitatea hotelieră, mult sub cerinţe. Gândiţi-vă că sportivii, antrenorii stau în Satul Olimpic, dar oficialii - şi sunt mulţi - stau în hoteluri şi suporterii, care sunt şi mai mulţi stau în hoteluri şi au nevoie de hoteluri de toate categoriile. Mai gândiţi-vă că jurnaliştii sunt şi ei mai numeroşi decât sportivii”, a explicat Octavian Morariu. „Cred că această idee ar putea fi pusă în aplicare, dar la un orizont de timp ceva mai îndepărtat, după o pregătire şi o planificare minuţioase amândouă”, susţine preşedintele COSR. „Ca să vorbesc un pic în simboluri, trebuie să ne gândim că ar trebui să organizăm 33 de campionate mondiale în acelaşi timp, ca să avem o idee a dimensiunii sportive şi a nevoii de infrastructură sportivă”, a adăugat şeful COSR.

Sorin Oprescu a lansat, în luna august, ideea organizării Olimpiadei la Bucureşti, în 2020, edilul reluând, luni, această temă în timpul vizitei de pe şantierul stadionului Naţional Arena, fostul stadion naţional "Lia Manoliu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel