EXCLUSIV  Linie nouă de cale ferată. Ministrul Șova: Au apărut la televizor niște controverse din partea unor Casandre

Bianca Ştefan / 10 aug 2018 / 13:32 Salveaza PDF Comentarii
Lucian Șova
Lucian Șova

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, invitat special în cadrul interviurilor DCNews, a ținut să clarifice niște controverse apărute la televizor cu privire la dărâmarea patinoarului lui Țiriac din cauza unei căi ferate care poate lega aeroportul Otopeni de Bucuresti pentru EURO 2020.

Lucian Șova a declarat că nu va fi dărâmat niciun patinoar din zona căii ferate care va lega Aeroportul Henri Coandă Otopeni de București. 

''E o bună ocazie să dau explicații pentru că au apărut la televizor niște controverse din partea unor Casandre că imediat ce propui un proiect nou, se gândesc la relele pe care le va face acest proiect. 

S-a alimentat ideea că această linie nouă de cale ferată va conduce la ideea că expropierea și dărâmarea unui patinoar din zona aceea. Vă spun clar că nu. Am reușit, totuși, să facem o procedură de achiziție publică în două luni de zile și avem contract pentru studiu de fezabilitate cu două luni de zile termen de elaborare a acestui studiu.

Din informațiile pe care le am cu caracter informal, a fost identificat și culoarul de expropriere care nu afectează construcții existente și soluția tehnică.'', a susținut Lucian Șova la DCNews.

Ruta trenului care va lega Aeroportul Henri Coandă de București

''Trenul va ieși de pe linia care leagă acum Gara de Nord de Gara Otopeni, va vira la dreapta și va intra perpendicular pe parcarea de la Aeroportul Henri Coandă, trecând peste scoarul care mărginește în stânga cum mergem către aeroport șoseaua de acces. La nivelul 1, suspendat.'', a adăugat ministrul Transporturilor.

Răspunsul integral poate fi urmărit AICITe-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27