Limite la vize sau acceptare cote refugiaţi. Proiect european

UE va cere ţărilor terţe să accepte refugiaţi, pentru a nu li se impune limite la vize, confrom presei europene.

Comisia Europeană pregăteşte legislaţia prin care va cere ţărilor extracomunitare să accepte refugiaţi cărora li se refuză azilul, scrie marţi cotidianul german Die Welt, citat de Reuters.

Potrivit unor măsuri care urmează să fie anunţate miercuri, ţările care refuză să primească sau să reprimească migranţi urmează să se confrunte cu limitarea numărului de vize acordate diplomaţilor şi posesorilor de paşapoarte de serviciu.

Dacă acest mijloc de presiune se dovedeşte insuficient, se va reduce şi numărul de vize pentru cetăţenii obişnuiţi, prin reducerea numărului de ghişee de la consulate. Legislaţia în curs de redactare cere statelor membre să informeze Uniunea Europeană dacă întâmpină dificultăţi la repatrierea azilanţilor respinşi, iar Comisia Europeană va decide ce măsuri trebuie luate, precizează Die Welt.

[citeste si]

În UE au intrat din 2015 peste un milion de refugiaţi, reaminteşte Reuters. Unele ţări de tranzit din afara Uniunii şi ţările de origine ale migranţilor, care se confruntă la rândul or cu tensiuni economice şi probleme de securitate din cauza migraţiei, nu au fost uşor de convins să coopereze cu UE pentru a controla fenomenul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel