Limbajul corporal și schimbul acid de idei dintre Macron și Le Pen. Care au fost punctele cheie ale dezbaterii

Alegeri Franța 2022
Alegeri Franța 2022

Le Pen poate să fi învățat lecții din trecut, dar chiar și așa, nu a reușit să-l facă knockout pe Macron.

Emmanuel Macron a câștigat dezbaterea Marine Le Pen,de miercuri seara,  potrivit unui sondaj de opinie comandat de BFM TV.

59% dintre telespectatorii chestionaţi l-au considerat pe Emmanuel Macron mai convingător.

Și sondajele de opinie privind intenţiile de vot pentru alegerile din 24 aprilie îl dau pe Emmanuel Macron drept câştigător, cu aproximativ 55,5% din voturi.

În ciuda victoriei clare a lui Macron, în cadrul dezbaterii, confruntarea dintre cei doi a fost mult mai echilibrată. Dezbaterea a durat timp de aproape trei ore, în care s-au discutat teme precum nivelul de trai, relațiile internaționale, vârsta de pensionare, criza din sănătate, securitatea și justiția, instituțiile și imigrația.

Le Pen: O schimbare de imagine, dar o lipsă de detalii

Vestea bună pentru Marine Le Pen este că istoria nu s-a repetat, potrivit Sky News.

În urmă cu cinci ani, ambițiile ei prezidențiale au murit în acest stadiu, deoarece a fost confortabil depășită, din toate punctele de vedere, în direct, de contracandidatul ei, Emmanuel Macron.

Pe atunci, ea părea precar pregătită și ostentativ supărată. De data aceasta, a fost mai calmă și mai clară. Lecțiile trecutului au fost învățate.

Deși învățarea unei lecții este foarte importantă; punerea ei în practică este altă mâncare de pește. O altă ambiție a lui Le Pen a fost să-și îmblânzească imaginea și să vorbească mai mult despre economie decât despre imigrație sau despre faptele ei din trecut. Și pe acest front, i-a fost foarte dificil să facă față.

În primul rând, ea s-a chinuit, vizibil, să răspundă la întrebările lui Macron cu privire la planurile ei economice. Modul în care Franța își va permite reduceri la impozite, taxe și, mai ales, vârsta de pensionare, rămâne încă de explicat.

Iar despre imigrație, subiectul cel mai strâns legat de cariera ei politică, planul ei de a scoate în afara legii burka musulmană a fost criticat de Macron ca având potențialul de a provoca un „război civil”. Franța, amintiți-vă, are cea mai mare populație musulmană din Europa.

Ea a continuat spunând că străinii vor fi deportați pentru comiterea de infracțiuni și că francezii ar trebui să aibă prioritate când vine vorba de locuințe și locuri de muncă. Dintr-o dată, nu mai părea atât blândă.

Macron: Un aer ascuns de superioritate intelectuală

În ceea ce-l privește pe Macron, a fost ascuțit în privinșa cifrelor și detaliilor și s-a bazat mult pe a-și apăra succesele ca președinte, valorile Uniunii Europene și, de asemenea, a lăudat locul Franței pe scena mondială.

Dar limbajul corpului său era un amestec curios de exasperare, cu o atitudine defensivă, ținând brațele încrucișate, dar și autosuficiență, dându-și destul de des ochii peste cap. Președintele Franței a fost adesea acuzat, în trecut, de aroganță, motiv pentru care nu trebuie să ne surprindă atitudinea lui de aseară - un amestec de condescendență față de adversară, împreună cu un aer ascuns de superioritate intelectuală.

El a oferit cea mai mare lovitură a dezbaterii, când s-a confruntat cu Le Pen despre împrumutul de bani de la o bancă rusă, pe care aceasta l-a primit pentru a-și susține ambițiile politice.

La fel ca Le Pen, președintele a făcut recent eforturi pentru a-și schimba imaginea publică (am avut parte de fotografii cu Macron în hanorace și, în mod bizar, o poză în care i se vedea părul de pe piept care iese din vârful unei cămăși), dar când presiunea era puternică, a avut toate semnele distinctive ale ultimilor săi cinci ani - inteligent, elocvent, dar și destul de autosuficient.

Macron a fost favoritul câștigării dezbaterii, reușind să își atingă obiectivul. Probabil că Le Pen trebuia să fi dat niște lovituri foarte mari, iar ea nu a făcut-o.

În urmă cu cinci ani, a fost învinsă de Macron, care a câștigat două treimi din voturi. Puțini se așteaptă ca el să câștige atât de confortabil și de data aceasta, dar, chiar și așa, este foarte posibil ca ea să rămână cu mult în urmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel