Liiceanu vrea 50.000 de euro pentru ”lezarea onoarei și demnității”

La finalui anului trecut, Gabriel Liiceanu a depus o cerere de chemare în judecată a scriitorului și cercetătorului Liviu Antonesei. Avocatul acestuia, după cum susține Antonesei pe blogul său, a consulat plângerea împotriva sa.

Liviu Antonesei a scris pe blogul personal:

„Astăzi (n.r. 10 ianuarie 2019), avocatul meu, Domnul Nicolae Volovăț – îi pot divulga numele, pentru că acum poate fi aflat de oricine – a consultat plîngerea formulată împotriva mea de Domnul filosof Gabriel Liiceanu și Editura Humanitas, prin Doamna avocat Nicoleta Popa din București.

Pe scurt:

1.Acțiunea a fost deschisă pentru că „am lezat onoarea și demnitatea d-lui Gabriel Liiceanu și imaginea firmei Humanitas". Probatoriul la care se face referire nu aduce nimic nou decât ceea ce știm deja cu toții, adică hotărârile de guvern și adresa de la ANAF că s-a aprobat eșalonarea de plată a datoriilor.

2. În ce-l privește pe Domnul filosof Gabriel Liiceanu ca persoană, DSa se consideră lezat, pentru că tot ceea ce am spus eu ar fi „minciuni", iar eu nu sînt de bună credintă, căci afirmațiile făcute nu sînt probate cu nimic.

La aceste două aspecte nu am ce comenta. Lucrurile sînt evidente, plus că trebuie să păstrăm argumentele de respingere pentru cînd vom ajunge în instanță.

3. În acțiune nu este precizat care este cuantumul daunelor morale pretinse de Dl Gabirel Liiceanu și care de Humanitas, din totalul de 50.000 euro, deși aceasta este obligatoriu, fiind vorba despre regimuri juridice diferite sub aspectul taxei de timbru.

4. Odată cu acțiunea, s-a depus o taxă de timbru de 120 lei, ceea ce este greșit. Pentru acest considerent, în procedura de regularizare, instanța a făcut adresă reclamanților să clarifice cuantumul daunelor pentru fiecare în parte, pentru ca ulterior să se stabilească taxa de timbru în mod corect. Nu au trimis încă răspuns.

Nici aici nu am ce comenta. Decît poate faptul că eu nu știam că în România poți pretinde plata în euro, credeam că leul încă este moneda națională. Dar poate e un semn de accelerare a integrării europene...

Prin urmare, așa stăm. Pe măsură ce apar noutăți, vă voi ține la curent. Dacă tot v-am deranjat cu problemele mele, am această obligație.

Îi mulțumesc Domnului Nicolae Volovăț pentru asistența judiciară atît de competentă pe care mi-o acordă și pentru că îmi menține o stare de spirit bună” - e mesajul publicat pe blogul antoneseiliviu.wordpress.com.

Vezi și: Centenar, model de urmat pentru autorităţi. Bălănescu, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România: Am fost printre puţinii


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel