Ligia Deca, la reuniunea ASEM: „Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”

foto: Ligia Deca, Facebook
foto: Ligia Deca, Facebook

Ligia Deca se află în aceste zile la Reuniunea Asia-Europa (ASEM).

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, participă, joi şi vineri, la Reuniunea Asia-Europa (ASEM) în domeniu, o platformă care are ca scop promovarea dialogului şi a cooperării între cele două continente în mai multe sectoare.

Întâlnirea are loc în Malta şi reuneşte peste 90 de reprezentanţi guvernamentali, împreună cu echipele lor. O primă întâlnire a fost cu gazda evenimentului, ministrul Educaţiei, Sportului, Tineretului, Cercetării şi Inovării din Malta, Clifton Grima, cu care a discutat, printre altele, despre două "priorităţi de actualitate" pentru România: educaţia timpurie şi atractivitatea carierei didactice.

„Nu lăsăm pe nimeni în urmă!” Acesta a fost laitmotivul din cadrul întâlnirilor de astăzi la ASEM. Într-o lume atât de diversă, avem, totuși, o serie de obiective comune, unele dintre acestea vizând chiar dezvoltarea durabilă și sustenabilitatea.Am prezentat omologilor prezenți la reuniunea ASEM faptul că România a adoptat un nou cadru legislativ care prevede numeroase măsuri pentru a crește incluziunea și echitatea în sistemul educațional, precum și pentru a-l pregăti pentru tranziția către „digital” și „verde”. Drept dovadă, multe dintre investițiile din PNRR pe care le implementăm cuprind fie o componentă digitală – ex. dotarea unităților de învățământ cu echipamente digitale –, fie una verde: construcția sau modernizarea de școli, cămine, cantine la standarde europene, achiziția de microbuze electrice etc.

În cursul anului trecut, a fost adoptată și Strategia Națională privind Educația pentru mediu și schimbări climatice 2023 – 2030, în România derulându-se Programul „Săptămâna verde”, prin care sprijinim elevii și cadrele didactice în implementarea activităților legate de schimbările climatice și de mediu.Totodată, am reiterat și importanța investiției în pregătirea cadrelor didactice ca parte a Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă, aceasta fiind una dintre recomandările pe care le-am susținut în cadrul grupului de lucru al ONU" a scris ministrul Educației pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel