Liderul suprem al Iranului: Politica Occidentului s-a întors împotriva sa

iran
iran

Atacurile grupării Stat Islamic (ISIS) în Europa și în lume arată că politica occidentalilor în Orientul Mijlociu are un efect contraproductiv, a afirmat duminică ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, la o zi după atentatul sângeros de la Londra, scrie AFP, potrivit Agerpres.

"În prezent, Daech (acronimul în arabă al ISIS) este alungat din fiefurile sale din Irak și Siria și se extinde spre alte țări — Afganistan, Pakistan, chiar Filipine și țările europene", a declarat Ali Khamenei într-un discurs transmis la televiziune.

"Este un foc pe care puterile occidentale l-au declanșat și care s-a întors împotriva lor", a susținut el la Teheran în cursul unei ceremonii care a marcat comemorarea decesului fondatorului Republicii Islamice, ayatollahul Ruhollah Khomeini, în 1989.

Sâmbătă seară la Londra, mai mulți indivizi au intrat cu o camionetă în trecătorii aflați pe London Bridge după care au atacat trecătorii din apropiere cu cuțitul, făcând șapte morți și peste 50 de răniți.

Declarațiile ayatollahul Ali Khamenei sună ca un răspuns la retorica reformistă utilizată de președintele Hassan Rohani în cursul campaniei electorale care a dus la realegerea sa luna trecută.

Khamenei a deplâns asimilarea "comportamentului revoluționar" cu extremismul. "A fi revoluționar este ce are nevoie țara noastră în prezent", a afirmat el, adăugând că este de neconceput să fie "din nou dominată de puterea Americii și aroganța sa".

Ghidul suprem iranian a mai criticat Arabia Saudită, marele rival al Iranului și aliat al Statelor Unite, acuzând recenta vizită la Riad a președintelui american, Donald Trump, soldată cu încheierea unor contracte în valoare de miliarde de dolari.

"Pentru a-l mulțumi pe noul președinte american, guvernul saudit este obligat să cheltuiască mai multe de jumătate din resursele sale financiare (...), conform dorinței Americii", a spus ayatollahul Ali Khamenei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel