Liderul rom Kiril Raşkov, de la care a pornit conflictul interetnic din Bulgaria, a fost reţinut, Acesta este cercetat şi pentru evaziune fiscală iar conturile i-au fost blocate

kiril
kiril

Aflat la originea tensiunilor interetnice cu care Bulgaria se confruntă de cinci nopţi, Kiril Raşkov, în vârstă de 69 de ani, a fost transportat luni seara la Sofia, "într-un loc sigur", iar marţi a fost arestat pentru 72 de ore la Plovdiv, a declarat pentru Nova TV secretarul general în Ministerul bulgar de Interne, Kalin Gheorghiev, citat de Focus News. El riscă şase ani închisoare pentru acuzaţiile de ameninţare cu moartea.

"Presupun că acum este în arestul unităţii regionale pentru execuţia pedepselor din oraşul Plovdiv", a declarat oficialul bulgar.

El a spus că împotriva liderului rom din Bulgaria au fost formulate acuzaţii în legătură cu ameninţări cu moartea, pornind de la textul de lege care se referă la situaţiile în care ameninţarea este proferată de o persoană reprezentând un grup violent, iar ameninţarea provoacă un sentiment de frică permanentă persoanei ameninţate. Codul Penal bulgar prevede până la şase ani de închisoare pentru acest tip de infracţiune.

Marţi spre miercuri, tinerii bulgari au manifestat pentru a cincea noapte consecutiv în mai multe localităţi din Bulgaria împotriva romilor. Tensiunile interetnice au fost generate de omorârea unui tânăr bulgar, călcat cu maşina de un nepot al lui Kiril Raşkov vineri seara, în satul Katuniţa din regiunea Plovdiv, în sudul Bulgariei.

Totuşi, plângerea în baza căreia a fost arestat Raşkov a fost depusă la 23 septembrie, înainte de acest incident.

Kiril Raşkov este cercetat şi pentru evaziune fiscală, iar conturile i-au fost blocate

Autorităţile bulgare i-au blocat conturile şi au pus sechestru pe proprietăţile lui Kiril Raşkov, autoproclamatul rege al romilor din Bulgaria, cercetat pentru presupusă incitare la crimă, ameninţare cu moartea, dar şi pentru evaziune fiscală, informează presa bulgară.

Marţi dimineaţa, agenţii fiscali din Plovdiv, al doilea oraş ca mărime din Bulgaria, au fost acuzaţi că nu au inspectat cum se cuvine proprietăţile lui Raşkov. Ei ar fi "omis" să verifice cu ce venituri şi-a ridicat liderul rom luxoasele sale proprietăţi. Ei vor fi anchetaţi, iar agenţia pentru venituri a Bulgaria a confirmat că Raşkov este cercetat pentru evaziune fiscală şi i-a blocat, în consecinţă, conturile bancare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel