Liderul RENEW, Dacian Cioloș, INTERVIU despre Ungaria, Polonia, avort și LGBT

Liderul grupului Renew din Parlamentul European, Dacian Cioloș, a luat cuvântul pentru a explica de ce respectarea statului de drept nu este un instrument politic împotriva Ungariei și Poloniei, ci mai degrabă fundația Uniunii Europene.

Conform Lepoint.fr, jurnaliștii au profitat de background-ul est-european al politicianului pentru a-l întreba despre Ungaria și Polonia care se opun condiționării banilor europeni de respectarea statului de drept. Chestionat dacă trăim într-o eră în care valorile societății privind statul de drept regresează, Dacian Cioloș a răspuns: „Nu este un regres al valorilor societății. Vedem o interpretare a valorilor făcută de politicieni care vor să impună unilateral o viziune, fără să asculte de așteptările societății, chiar și acasă. 77% dintre cetățenii europeni susțin ideea de a lega respectarea statului de drept de acordarea fondurilor europene. (...) Cei care se opun sunt în majoritate în Belgia și Danemarca”. 

Astfel, Cioloș este de părere că liderii ungari și polonezi ar trebui să-și asculte poporul în legătură cu teme precum statul de drept, nu să impună respectarea „adevărului unic” prin puterea pe care au primit-o de la popor.

Creștinism, avorturi și LGBT

O altă întrebare primită de Dacian Cioloș a fost legată de creștinătatea poloneză care se opune dreptului la avort și comunității LGBT și despre modul în care ar putea interveni UE.

„Europa este fix locul unde toată lumea poate să-și aleagă modul de a trăi, atât timp cât libertatea lor nu încalcă libertatea altora. Personal, și eu sunt creștin. Dar nu cred că să fii creștin înseamnă să îi impui altuia modul tău de a trăi. Trebuie să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți, nu să-l forțezi să fie ca tine însuți, nu-i așa? (...) În orice caz, Uniunea nu vrea să intervină în viața oamenilor. Nu acesta este mesajul. Pe de altă parte, responsabilitatea Uniunii este protejarea libertății oamenilor”, a declarat politicianul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel