Liderul PPE, Joseph Daul, mesaj dur despre cazul lui Victor Ponta: ”Suntem revoltaţi”

Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, susține că un guvern nu trebuie să se folosească de majoritatea parlamentară în interesul său. De asemenea, el avertizează că situaţia din România e monitorizată de partenerii europeni, care se aşteaptă ca Parlamentul României să dea posibilitatea procurorilor de a continua ancheta în cazul Ponta.

Joseph Daul critică acţiunea deputaţilor jurişti de a respinge cererea de începere a urmăririi penală a premierului Victor Ponta, precizând că Parlamentul încearcă obstrucţionarea justiţiei.

De asemenea, Daul avertizează că un guvern nu trebuie să se folosească de majoritatea parlamentară în propriul interes şi că situaţia este monitorizată cu atenţie de partenerii europeni.

"Suntem revoltaţi de tentativele Comisiei Juridice a Parlamentului României de a împiedica justiţia să îşi îndeplinească atribuţiile în ceea ce priveşte anchetarea faptelor penale de care este acuzat prim-ministrul României, Victor Ponta. Ne aşteptăm ca plenul Parlamentului României să ofere posibilitatea procurorilor de a continua învestigaţiile faţă de prim-ministrul Victor Ponta. Parlamentul nu ar trebui să fie niciodată un obstacol în calea înfăptuirii justiţiei. De asemenea, reprezentanţii Guvernului nu ar trebui să se folosească de majoritatea parlamentară pentru propriul interes. Vom monitoriza cu atenţie angajamentul Guvernului României de a respecta domnia legii şi independenţa justiţiei, precum şi de a combate cu fermitate corupţia din România", transmite preşedintele Partidului Popular European, într-un comunicat de presă citat de Mediafax.

Vezi și: În PSD se cere capul lui Robert Cazanciuc, ministrul Justiției

Joseph Daul mai spune că "este inacceptabil ca ministrul Justiţiei şi prim-ministrul unui stat membru al Uniunii Europene să ameninţe protestarii paşnici cu sancţiuni penale".

"Libertatea de expresie este garantată în Uniunea Europeană. Oamenii care vor să îşi exprime public nemulţumirile faţă de un prim-ministru acuzat oficial de fapte grave de corupţie nu trebuie împiedicaţi să facă acest lucru. Facem apel la autorităţile locale să autorizeze orice formă de exprimare paşnică a cetăţenilor din România", adaugă liderul PPE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel