Liderul libian mai controlează 15-20% din Tripoli, doi dintre fiii colonelului au fost arestaţi

Conform ultimelor informații, rebelii controlează aeroportul din Tripoli şi autostrada care duce spre Tunisia, a declarat pentru al-Jazeera Consiliul Naţional de Tranziţie, în condiţiile în care au apărut informaţii neconfirmate că două avioane sud-africane s-ar pregăti să-l scoată din ţară pe colonelul Muammar Gaddafi.

Procurorul CPI, Luis Moreno-Ocampo, a confirmat că cel mai cunoscut dintre fiii colonelului, Saif al-Islam Gaddafi, a fost reţinut, iar Curtea Penală Internaţională va discuta cu rebelii despre transferul său la Haga.

Există informaţii neconfirmate că două avioane militare sud-africane se află pe aeroportul din Tripoli şi s-ar pregăti să-l scoată din ţară pe Muammar Gaddafi, relatează al-Jazeera.

Mahmoud Shamam, reprezentant al Consiliului Naţional de Tranziţie, a declarat pentru al-Jazeera că este improbabilă această ipoteză şi a dat asigurări că "întreaga zonă" se află sub controlul libian. El a adăugat că "nu crede că Gaddafi se mai află în Tripoli".

Un alt oficial cu rang înalt al rebelilor a declarat că unitatea militară însărcinată cu protejarea lui Muammar Gaddafi şi a capitalei Tripoli s-a predat.

Rebelii au intrat duminică noapte până în centrul capitalei, fără a întâmpina rezistenţă, şi au fost întâmpinaţi cu bucurie de populaţie, scrie newsin.

Un tanc a fost văzut părăsind baza colonelului Muammar Gaddafi din Tripoli, au declarat surse rebele pentru postul de televiziune Al Jazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel