Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, ucis. Rusia: Este aproape sigur

Probabilitatea ca liderul organizaţiei Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, să fi fost ucis într-un raid al aviaţiei ruse este aproape de 100%. Declarația îi aparține şefului comisiei pentru apărare din Consiliul Federaţiei - camera superioară a legislativului Rusiei -, senatorul Viktor Ozerov, citat de Interfax, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Ministerul Apărării de la Moscova a comunicat în urmă cu o săptămână că este posibil ca Al-Baghdadi să fi fost ucis într-un raid efectuat de aviaţia rusă la 28 mai, într-o suburbie din sudul oraşului Raqqa, dar că verifică această informaţie 'prin diverse canale'.

Atacul aerian ar fi vizat un post de comandă, unde avea loc o reuniune a liderilor Statului Islamic, conform agenţiilor de presă ruse.

Grupări armate care luptă în regiune şi oficiali americani au afirmat însă că nu deţin nicio dovadă că Al-Baghdadi ar fi fost ucis, în timp ce numeroşi responsabili regionali s-au declarat sceptici faţă de informaţia venită de la Moscova.

Potrivit Interfax, Viktor Ozerov a explicat că Ministerul Apărării nu ar fi făcut publică informaţia despre moartea lui Al-Baghdadi dacă ar fi considerat că ea s-ar fi putut dovedi ulterior eronată.

'Cred că această informaţie este (corectă) aproape 100%. Faptul că Statul Islamic nu l-a arătat încă pe nicăieri ne dă şi mai multă încredere că al-Baghdadi a fost ucis', a afirmat senatorul rus.

Citeşte şi: S-a aflat cauza incendiului catastrofal din Londra. Totul a pornit de la un congelator

Informaţii despre uciderea sau rănirea lui Abu Bakr al-Baghdadi au circulat în mod frecvent după ce acesta a proclamat un califat în 2014 de la moscheea al-Nuri din Mosul, după ce şi-a condus luptătorii jihadişti la cucerirea unor vaste teritorii.

Moartea sa ar fi una din cele mai puternice lovituri de până acum pentru organizaţia jihadistă, care încearcă să-şi apere teritoriile cucerite în Siria şi Irak, în faţa ofensivei luptătorilor sprijiniţi de forţe regionale şi internaţionale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel