Liderul FDS a mulţumit Moscovei pentru că i-a salvat pe kurzii sirieni de ''flagelul'' războiului

Liderul Forţelor Democratice Siriene (FDS), dominate de luptători kurzi, a mulţumit miercuri Rusiei pentru că i-a salvat poporul de ''flagelul'' războiului după încheierea unui acord între Rusia şi Turcia, care a pus capăt ofensivei turce în nordul Siriei, relatează AFP. 

Într-o convorbire telefonică cu ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, Mazloum Abdi a adresat mulţumiri preşedintelui Vladimir Putin şi Federaţiei Ruse pentru dorinţa lor de a dezamorsa războiul din regiunea şi de a cruţa civilii de acest flagel, potrivit unui comunicat al FDS. 'Comandantul şef şi-a exprimat, de asemenea, rezervele cu privire la unele aspecte ale acordului, care necesită discuţii şi un dialog mai aprofundat', se arată în comunicat.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat marţi că s-a ajuns marţi la 'un acord istoric' cu privire la Siria în timpul unei întrevederi avute cu omologul său rus Vladimir Putin la Soci, în sudul Rusiei, notează AFP şi dpa. 'Astăzi, împreună cu Vladimir Putin, am încheiat un acord istoric pentru lupta împotriva terorismului, pentru integritatea teritorială şi unitatea politică a Siriei, precum şi pentru reîntoarcerea de refugiaţi' în Siria, a declarat Erdogan în timpul conferinţei de presă.

Turcia şi-a suspendat joi ofensiva în nord-estul Siriei împotriva forţelor kurde din Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) în urma unui armistiţiu care expira marţi la 19:00 GMT menit să le permită acestor forţe să se retragă din zonele frontaliere. Potrivit lui Erdogan, acordul convenit cu Putin, aliat al regimului de la Damasc, vizează în special sectoarele din nord-estul Siriei în care YPG sunt prezente, însă unde ofensiva turcă nu a ajuns înainte de a fi suspendată, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel