Liderul democraților din Senat cere DEMITEREA lui Trump din funcția de președinte

Chuck Schumer, liderul Partidului Democrat din Senatul Statelor Unite, cere demiterea lui Trump din funcția de președinte al SUA.

Liderul democratic al Senatului, Chuck Schumer, a lansat o declarație în care spune că Donald Trump ar trebui să fie demis din funcție după acțiunile sale de ieri, 6 ianuarie, în timp ce o mulțime de susținători ai săi a asaltat Capitolul.

„Ce s-a întâmplat ieri la Capitolul SUA a fost o insurecție împotriva Statelor Unite incitată de președinte. Acest președinte nu ar trebui să mai stea în funcția de președinte nici măcar o zi”, a spus Schumer într-un comunicat.

„Cel mai rapid și mai eficient mod, se poate realiza și astăzi, e de a-l demite pe acest președinte din funcție, vicepreședintele să invoce imediat cel de-al 25-lea amendament. Dacă vicepreședintele și cabinetul refuză să se ridice, Congresul ar trebui să se reunească din nou pentru a-l acuza pe președinte”, a ai punctat acesta. Totodată, un congresman republican, Adam Kinzinger, a cerut și el invocarea celui de-al 25-lea amendament astăzi, iar unii parlamentari progresiști, printre care și congresmana Alexandria Ocasio-Cortez, au spus că Trump ar trebui acuzat, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel